انتقاد از زخم‌های هر روزه بر جسم فرسوده دانشگاه شهیدچمران اهواز

کنکوران

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز با تبیین برنامه‌ها و سیاست‌های خود و با اشاره به مشکلات عمده و مزمن این دانشگاه و تأثر و گلایه دانشگاهیان از حرمت‌شکنی‌های مکرر آن، خطاب به مسئولان گفت: این دانشگاه در حالی امسال شصتمین سالگرد تأسیس خود را گرامی می‌دارد که نه تنها زخم‌های کهنه بر جسم آن ترمیم نیافته بلکه روزانه زخم‌های تازه‌ای بر پیکر خود می‌بیند.

به گزارش خبرنگار آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه خوزستان، دکتر غلامحسین خواجه در آیین “تکریم سرپرست پیشین و معارفه رییس جدید دانشگاه شهید چمران اهواز” که در آمفی‌تئاتر شهید مطهری دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، با درود به ارواح شهدا و امام راحل و با گرامی‌داشت هفته بسیج و ادای احترام به پیشوای همه کسانی که با دفاع از دین و میهن، عزت و سربلندی ملت بزرگ ایران را رقم زدند، اظهار کرد: برای من بسیار مایه افتخار است که امروز در این مکان مقدس در جمع عصاره نخبگان استانی و علمی به‌طور رسمی افتخار خدمتگذاری به بخشی از جامعه علمی کشور را پیدا می‌کنم. اگرچه موضوع جلسه پاسداشت خدمات و زحمات یکی از مدیران ارجمند دانشگاهی و واگذاری بار امانت به یکی از اعضای خانواده بزرگ دانشگاه شهید چمران است، لازم می‌دانم به نقش این دانشگاه در توسعه آموزش عالی استان و چالش‌های موجود و پیش‌ روی آن اشاره کنم.

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: در حال حاضر این دانشگاه با ۵۷۰ عضو هیأت علمی و بیش از ۱۷ هزار دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی، ۱۲۳ رشته کارشناسی ارشد و دکتری حرفه‌ای و ۷۲ رشته دکتری تخصصی در قالب ۱۴ دانشکده، هشت پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی و داشتن ۱۸ مجله علمی و پژوهشی و چهار قطب علمی به‌ عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه جامع در جنوب غرب کشور، با آگاهی از رسالت خود، نقش محوری دانشگاه را در بسط و توسعه آموزش عالی در خوزستان به‌ خوبی ایفا کرده است.

خواجه افزود: شاهد این مدعا مستقل‌ کردن شعبه‌های دانشگاه در شهرستان‌های دزفول، بهبهان، خرمشهر، رامین و هویزه و کمک به آن‌ها در جهت رشد و توسعه و به دوش کشیدن بار مسئولیت بسیاری از امور آن‌ها تا زمان دستیابی به شرایط لازم است.

وی یادآور شد: در حالی که دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در طول هشت سال جنگ تحمیلی کم و بیش به فعالیت‌های علمی و پژوهشی و توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی خود ادامه می‌دادند، دانشگاه شهید چمران وظیفه میزبانی و پشتیبانی از رزمندگان دفاع مقدس را بر عهده داشت که البته به این میزبانی افتخار می‌کند و همچنین این افتخار را دارد که به نام یکی از نخبگان علمی دانشگاهی و یکی از سرداران بزرگ و جاوید دفاع مقدس مزین و نام‌گذاری شده است.

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: این دانشگاه در طول ۸ سال دفاع مقدس به دلیل همراهی و پشتیبانی از مدافعان میهن، از توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی بازماند و بسیاری از زیرساخت های آن فرسوده و مستهلک شد و از دانشگاه های هم تراز خود بسیار فاصله گرفت. باوجود همه تلاش های مدیران سابق و اسبق این دانشگاه هنوز فاصله دانشگاه شهید چمران با دانشگاه‌های هم تراز آن کمتر نشده است.

خواجه ادامه داد: این انتظار می‌رفت که مسئولان استانی و کشوری فرصت‌های از دست رفته این دانشگاه را با مساعدت بیشتر به این دانشگاه در توزیع اعتبارات، امتیازات و امکانات جبران و فاصله آن را با دانشگاه های دیگر کمتر کنند، اما نه تنها چنین اتفاقی محقق نشد که دانشگاه مورد بی‌مهری قرار گرفت و از این بابت اساتید، کارکنان و دانشجویان آن بسیار گلایه دارند.

وی اظهار داشت: به عنوان عضو کوچکی از خانواده دانشگاه شهید چمران از دوران دانشجوی خود تاکنون حدود ۳۰ سال افتخار خدمت در این دانشگاه را دارم، از مشکلات عمده و مزمن آن رنج و درد و گلایه‌های دانشگاهیان و کاستی و تبعیض‌ها آگاهم و امروز به نمایندگی بیش از ۲۰۰۰ عضو هیات علمی و کارکنان دانشگاه و بیش از ۱۷ هزار دانشجو به مسئولانی که در این جلسه حضور دارند و همچنین مسوولانی که حضور ندارند و می‌خواهیم صدایمان به گوش آنها برسد، عرض می کنم جسم خسته و فرسوده این دانشگاه با نگاه یکسان با دیگر دانشگاه ها و مراکز عالی در کشور روز به روز فرسوده تر و فاصله آن با مراکز دیگر بیشتر می شود.

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: این دانشگاه در حالی امسال شصتمین سالگرد تاسیس خود را گرامی می دارد که نه تنها زخم های کهنه برجسم آن ترمیم نیافته بلکه روزانه زخم‌های تازه ای بر پیکر خود می‌بیند. دانشگاه و دانشگاهیان شهید چمران در هجوم ناجوانمردانه زمین خواران و آوار شدن هر روزه دیوار دانشگاه بر سرشان خود را تنها و بی‌یاور می‌بینند. تا کی اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه باید شاهد آوار شدن در و دیوار خوابگاه و دانشگاه بر سر خود باشند.

خواجه با بیان اینکه حرمت دانشگاه نه برای یک بار که هر روزه شکسته می‌شود و جایگاه آن به شدت آسیب دیده است، تصریح کرد: دانشگاهیان از این مسئله عمیقا متاثر و گلایه‌مند هستند. با وجود تمام این ناملایمات، دانشگاهیان شهید چمران به رسالت خود برای ایفای نقش موثر در توسعه استان کاملا آگاهند اما برای ایفای این نقش به مساعدت مسوولان استانی و کشوری نیاز دارند.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه به طور مکرر آمادگی خود را برای مشارکت در برنامه های توسعه استان اعلام کرده و به ارتباط جدی و موثر با صنعت، کشاورزی و … باور دارد، ادامه داد: دانشگاه شهید چمران در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری و تحقق سیاست های دولت تدبیر و امید که برخواسته از رای و نظر مردم است، خواستار مشارکت فعال و آگاهانه نخبه های دانشگاهی در امور جامعه و دانشگاه است. دانشگاه شهید چمران دانایی محور، نقاد و پیشرو خواهد بود و در دانشگاه از افراط و تفریط پرهیز خواهد شد.

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه را مکان گران‌بهایی برای نقد و نقادی با مشارکت فعال افراد و محل گفت‌وگو و بحث و تضارب افکار و آرا دانست و اظهار کرد: از این منظر دانشگاه به فراهم کردن این فضا خواهد پرداخت. سیاست های دانشگاه براساس سیاست های تدبیر و امید، رعایت اعتدال و فراهم کردن محیط مناسب برای بسط و گسترش افکار و اندیشه‌ها خواهد بود.

خواجه با بیان اینکه این سخن رییس جمهور که در دانشگاه باید آزادی آکادمیک در کنار قانون آکادمیک منجر به تولید دانش و حکمت شود نیز مد نظر دانشگاه خواهد بود، جلب مشارکت اساتید، کارکنان و دانشجویان در تصمیم‌سازی و تصمیم گیری، ارتقای کیفیت آموزش و شناسایی علل و عوامل افت کیفیت آموزش و پژوهش و ارایه راهکارهای مناسب از طریق کمیته و شوراهای رسمی و قانونی دانشگاه را از دیگر برنامه‌ها و سیاست‌های خود عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: توسعه و تقویت تحصیلات تکمیلی به ویژه در مقطع دکترا با مدنظر قرار دادن توانایی بالقوه و بالفعل دانشگاه و گروه های آموزشی و با تاکید بر حفظ و ارتقای کیفیت و با لحاظ کردن نیاز جامعه، برنامه محور دیدن پژوهش با تاکید بر پژوهش های بنیادی، تقویت و گسترش بنیادی مرکز تحقیقاتی بنیادی و پروژه محور با توجه به نیاز سازمان ها و شرکت ها و با حمایت آنها، گسترش همکاری علمی و پژوهشی و جذب دانشجویان خارجی، هدایت پژوهانه به سمت تحقیقات مورد نیاز کاربردی نیز از دیگر برنامه‌ها خواهد بود.

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز تقویت زیرساخت‌های فناوری و اطلاعات و شبکه‌های اینترنت تقویت و گسترش ارتباط دانشگاه با سازمان‌ها، نهادها، شرکت‌ها و شناسایی رفع موانع موجود، ارتقای بنیه کارشناسی دانشگاه و شناسایی علل و عوامل ناکارآمدی احتمالی، فعال کردن ستاد رفاهی اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه با کمک کانون صنفی اساتید و کارکنان، تقویت روحیه مسئولیت پذیری و تشویق کارکنان شایسته و پرتلاش، نگاه یکسان به تمام تشکل‌ها و انجمن‌هایی که براساس آیین نامه و قوانین مصوب تشکیل شده‌اند، گسترش فعالیت های فرهنگی و ورزشی در چارچوب آیین نامه ها و ضوابط با تاکید بر دیدگاه های مقام معظم رهبری را دیگر برنامه های خود برشمرد.

خواجه با ابراز امیدواری از اینکه بتواند با همکاری همه دانشگاهیان شهید چمران این برنامه‌ها را اجرا کند، از وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل حسن اعتماد به وی قدردانی کرد و با بیان اینکه نظرات و مشورت های دوستان با گرایشات فکری گوناگون سرمایه بزرگی است که همواره پاس داشته خواهد شد، از دکتر رعایایی که در طی مدت مسئولیت خود صادقانه و بدون ریا تمام تلاش خود را مصروف حل مشکلات دانشگاه کرد و خدمات ارزنده ای برای دانشگاه انجام داد و پس از آن نیز متواضعانه از هرگونه همکاری با وی دریغ نکرد، قدردانی کرد.

در ادامه، دکتر امیدعلی شهنی‌کرم‌زاده، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با انتقاد از تکرار زیاد تغییرات مدیریت در این دانشگاه و فعالیت‌های بسیاری از تشکل‌ها که باعث تضعیف دانشگاه در سطح کشور و عقبگرد آن شده‌اند، گفت: تشکل‌ها نباید گمان کنند که آمده‌اند تا از مدیریت انتقاد کنند، بلکه باید با مدیریت همکاری کنند و در جهت رفع مشکلات و پیشبرد امور ایده ارایه دهند؛ اگر ایده‌های آن‌ها پذیرفته نشد، انتقاد کنند.

کرم‌زاده با بیان این‌که این جلسات از جلسات مهم دانشگاه است اما متأسفانه تکرار آن در دانشگاه ما و در فاصله‌های کم بسیار زیاد است که این اشکال دانشگاه شهید چمران است، اظهارکرد: معتقدم هیچ‌کدام از این دو عزیز نرفته‌اند و نیامده‌اند بلکه هر دو بودند، هستند و خواهند بود و با کمک هم باید دانشگاه را به جلو حرکت دهیم.

وی با بیان این‌که در مورد دانشگاه‌ها در کشور همه چیز با این جمله معروف آقای روحانی که “من یک حقوقدانم، سرهنگ نیستم و دانشگاه‌ها هم پادگان نیستند” آغاز شد، خاطرنشان کرد: این جمله معروفی بود که مورد استقبال دانشگاهیان قرار گرفت و همه امیدوارانه و با علاقه در این انتخابات شرکت کردند؛ البته آقای روحانی هم با رأی بالایی منتخب مردم شد. باید بپذیریم که انتخابات در کشور ما واقعا در میان کشورهای منطقه بی نظیر است و رأی‌های بالای ۱۸ و ۲۰ میلیونی نشان از توجه مردم به این امر مهم دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: با این حال وزارت علوم در همان اوایل دستخوش تغییرات متوالی سرپرست و استیضاح‌های مکرر توسط نمایندگان شد که این امر در ذوق دانشگاهیان زد. در هر صورت دکتر فرهادی متصدی این مسئولیت شدند که برای ایشان هم آرزوی موفقیت داریم.

کرم‌زاده با اشاره به شناخت خود از هر دو سرپرست پیشین و رییس جدید دانشگاه شهید چمران، خاطرنشان کرد: دکتر رعایایی از دو سال پیش تاکنون در دانشگاه خدمات صادقانه و خوبی را ارایه کرده است اما از همان اوایل با اما و اگرهایی حکم وی تأیید نشد. با این حال هیچ‌کدام از این مسایل تأثیری در اراده و جدیت وی در کار نگذاشت و تا یک روز پیش از واگذاری مسئولیت نیز دلسوزانه و با علاقه به ایفای مسئولیت خود ادامه داد و نگذاشت که کمترین خللی در دانشگاه ایجاد شود.

وی با بیان این‌که من از دانشگاهیان شهید چمران، خودم و تشکل‌های دانشجویی و اساتید دانشگاه انتقاد دارم، تصریح کرد: بسیاری از این تشکل‌ها باعث تضعیف دانشگاه در سطح کشور شده‌اند؛ این در حالی است که دانشگاه‌هایی مانند شریف، علم و صنعت و امیرکبیر اکنون انستیتوهای تکنولوژی هستند و دانشگاه نیستند و از این جهت مورد توجه شدید دولت و مقامات کشور قرار دارند، اما در دانشگاه شهید چمران به دلیل اینکه خودمان، خودمان را تحریم کردیم، حتی شرکت نفت در کنارمان طرح خود را به دانشگاه‌های دیگر واگذار می‌کند ولی حاضر نیست آن را به دانشگاه شهید چمران بدهد.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهارکرد: خودمان حرمت خودمان را نگه نداشتیم و به جای آن‌که به مدیریت کمک و آن را تقویت کنیم، همیشه در جهت تضعیف یکدیگر عمل کردیم و به جای آن‌که تشکل‌ها به کمک مدیریت بیایند و برای پیشرفت و رشد دانشگاه ایده بدهند، انگار جلوی مدیریت ایستاده‌اند. این قبیل اقدامات تنها باعث تضعیف مدیریت و عقبگرد دانشگاه بوده است. این تشکل‌ها باید فعالیت‌های علمی را سرلوحه خود قرار دهند و با مدیریت دانشگاه همکاری کنند و در جهت رفع مشکلات و پیشبرد امور ایده ارایه دهند، بعد اگر ایده‌های آن‌ها پذیرفته نشد، انتقاد کنند.

وی همچنین با اشاره به ویژگی‌های دکتر رعایایی، تصریح کرد: دکتر رعایایی در دوره مدیریت خود در جهت اصلاح فرآیندها ایده‌هایی را مطرح می‌کرد که حتی از نظر مالی به زیان خودش هم بود که این سلامت فکر و نفس او را نشان می‌دهد.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز همچنین با اشاره به تلاش‌های دکتر رعایایی برای تأمین مسکن اعضای هیأت علمی و از سوی دیگر شناخت وی از سطوح پایین جامعه، گفت: در دانشگاه ما هنوز بسیاری از اعضای هیأت علمی بدون مسکن هستند زیرا خودمان حواسمان نیست که چگونه و کجا باید انتقاد کنیم.

کرم‌زاده با بیان این‌که در این مدت دانشگاه واقعا امیدوارانه به جلو پیش می‌رفت، خاطرنشان کرد: با این‌که همیشه مشکلاتی وجود دارد و دلایلی برای مأیوس‌شدن هست، اما دکتر رعایایی حتی تا یک روز پیش از واگذاری مسئولیت اصلأ مأیوس نشد. از سوی دیگر هیچ‌گاه دنبال این نبود که این منصب را به دست آورد. امیدواریم از تجارب ایشان در جهت پیشبرد امور دانشگاه استفاده شود.

وی همچنین با اشاره به ویژگی‌های دکتر خواجه و آشنایی قدیم با وی در هیأت ممیزه دانشگاه، دکتر خواجه را فردی مستقل، روراست، خوش‌فکر، و قانون‌مدار توصیف کرد و با آرزوی موفقیت برای وی گفت: اگر همه دست به دست یکدیگر دهیم و ایشان را همراهی کنیم، قطعا دانشگاه به جلو پیش خواهد رفت. تنها خواهش من این است که بازوی مدیریت باشیم و با همکاری، همفکری و ارایه ایده مدیریت را تقویت کنیم. در مقابل مدیریت نایستیم و فقط انتقاد نکنیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با تصریح بر این‌که این موضوعی است که در دانشگاه‌های دیگر شاهد آن نیستیم و تشکل‌ها به هیچ وجه مقابل مدیریت نمی‌ایستند بلکه آن را حمایت می‌کنند، افزود: وقتی حکم دکتر خواجه ابلاغ شد، خودش اصلا از آن خبر نداشت. دکتر رعایایی هم از این موضوع خوشحال شد و البته خود نیز کمک‌هایی کرد. در هر صورت برای هردو آرزوی توفیق داریم.

کرم‌زاده اظهارکرد: ما دانشگاهیان هستیم که باید دانشگاه را بسازیم و آن را به جلو بریم. آرزویم این است که رؤسای دانشگاه‌ها با تغییر دولت‌ها تغییر نکنند؛ یک رییس دانشگاه باید فرصت در اختیار داشته باشد تا بتواند برنامه‌های خود را پیاده کند. رؤسای دانشگاه‌هایی مانند شهید بهشتی ۲۰ سال و اصفهان ۱۴ سال تغییر نکردند؛ در حالی که پس از انقلاب حتی بعضی از ریاست‌ها در دانشگاه شهید چمران کمتر از یک‌سال و در حد چندماه بوده است. باید کاری کنیم که این زمان طولانی‌تر شود.

نوشتهٔ پیشین
وزیر خارجه یونان یکشنبه در دانشگاه تهران
نوشتهٔ بعدی
تشکیل اتحادیه بین‌المللی بین دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp
error: Content is protected !!