کیفیت فعالیت علمی دانشگاه علوم بهزیستی رو به افزایش است

کنکوران

کیفیت فعالیت علمی دانشگاه علوم بهزیستی از متوسط کیفی برخی از دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در تهران‌، بالاتر است
رضا ملک زاده در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان افزود:این مطلب را ضمن تشریح وضعیت تولید علم در دنیا ، ایران و مقایسه تولید علم ایران با کشورهای منطقه و اطلاعات مربوط به عملکرد پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و مقایسه آنها با یکدیگر، بیان کرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت‌، درمان و آموزش پزشکی با حضور در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: دانشگاه علوم بهزیستی براساس شاخص های وزارت بهداشت در ارزشیابی دانشگاههای علوم پزشکی‌، از رشد خوب و قابل قبولی برخوردار است.

معاون وزارت بهداشت افزود: کیفیت فعالیت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از متوسط کیفی برخی از دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در تهران ، بالاتر است و در زمینه تولید علم ، دانشگاه علوم بهزیستی طی سالهای اخیر رشد بسیار خوبی داشته است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با حضور در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: دانشگاه علوم بهزیستی براساس شاخص های وزارت بهداشت در ارزشیابی دانشگاههای علوم پزشکی‌، از رشد خوب و قابل قبولی برخوردار است.

وی بااشاره به اینکه دانشگاه علوم بهزیستی از چاپ ۹ مقاله در ISI در سال ۲۰۰۳ میلادی ، به ۱۳۴ مقاله در سال ۲۰۱۴ رسیده‌، ادامه داد: این دانشگاه تعداد مقالات خود در scopus را نیز به ۱۹۲ مقاله رسانده علاوه بر مطالب علمی که در ژورنال های بین المللی به چاپ رسانده است.
ضریب تاثیرگذاری مقالات دانشگاه علوم بهزیستی از بسیاری دانشگاههای علوم پزشکی کشور بهتر است

معاون وزیر بهداشت همچنین گفت: ضریب تاثیرگذاری مقالات دانشگاه علوم بهزیستی از بسیاری دانشگاههای علوم پزشکی کشور بهتر است.

دکتر ملک زاده اظهارداشت‌: دانشگاه علوم بهزیستی در تولید محصولات علمی، وضع خوبی داشته است و مقالاتی داشته که نقاط قوت خوبی در میان دانشگاههای کشور محسوب می شوند و ما باید روی آنها کار کنیم و از اینگونه تولیدات حمایت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ما باید بتدریج به سمت نظام ارزشیابی بین المللی پیش برویم تا رشد دانشگاههای ما ، با کل دنیا مقایسه شود، گفت: هرچند که سهم ایران در تولید علم دنیا ۵/۱ درصد است و بیشترین رشد را در میان کشورهای منطقه دارد ، اما ۶۰ درصد ۶۱ هزار مقاله علوم پزشکی که طی سالهای بعد از انقلاب اسلامی تاکنون،در ISIبه چاپ رسیده ، یا اصلا مراجعه ای نداشتند و یا فقط یکبار به آنها مراجعه شده است و این درحالی است که مثلا ، دو مقاله ، بیش از ۶۰۰ بار مراجعه داشته است.

وی با تاکید بر اینکه ما باید به سمت تولید علم با کیفیت پیش برویم ، افزود: ۸۵ درصد مقالات تولیدی در کشور ما هیچوقت منجر به پیشرفت نشده اند، لذا باید ۱۰۰ مقاله بنویسیم تا ۱۵ مقاله از میان آنها خوب و با کیفیت شناخته شود و باید جهت این باشد که مقالات بهتر و منجر به فناوری‌، تهیه کنیم.

موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران ” به فعالیت های پژوهشی دانشگاهها کمک می کند
معاون پژوهشی وزارت بهداشت اظهارداشت‌: یکی از مشکلات ما، کمبود بودجه است. ما تاکنون مرکزی نداشتیم که بودجه ای به محققان برای فعالیت های پژوهشی بدهد و سال گذشته مجددا ” موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران ” را راه اندازی کردیم و خواستیم که ۱۰۰ میلیارد تومان بدهند تا از طریق این موسسه ، به پژوهشگران کمک شود ولی فقط ۳۰ میلیارد تومان تخصیص داده شد که برای هزینه کرد آن ، به دانشگاههای سراسر کشور ابلاغ کردیم که بیایند و در این مرکز وارد شوند تا از همین بودجه بتوانیم به آنها کمک کنیم.

وی با نشان دادن نمودارهای موجود و بررسی های انجام شده، افزود: سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی در ایران در تمام سالهای قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ، زیر ۵/۰ درصد بوده است و حتی سال گذشته ، این رقم فقط ۳/۰ درصد بود و در واقع ، رشد مقالات طی سالهای اخیر ناشی از تلاش و همت اساتید و محققان در دانشگاهها بوده است.

توصیه‌های معاون پژوهشی وزارت بهداشت به بخش های پژوهشی دانشگاهها
دکتر ملک زاده همچنین گفت: باید برای رفع مشکلات که شامل بودجه کم ، خوب نبودن اثرگذاری مقالات‌، دقیق نبودن مطالعات‌، فعالیت های پراکنده و داشتن نتایج ضعیف در ارزشیابی مقالات است، ” نظام ثبت داشته باشیم‌، هر کاری را که انجام می دهیم تکرار کنیم ، اطلاعات علمی بدست آمده را در اختیار دیگر محققان نیز قرار بدهیم و به مهمترین عامل توسعه و پیشرفت پایدار که توسعه منابع انسانی است‌، دست یابیم “‌.

وی توضیح داد: محققان‌، فعالیت های پژوهشی خود را از ابتدا، در معاونت تحقیقات وزارت بهداشت ثبت کنند‌، اطلاعات علمی را با همه محققان‌، به مشارکت بگذارند( راهکار این موضوع اندیشیده شده و بزودی اجرایی می شود)، بی خودی ادعای کشف نداشته باشیم، ضمن آنکه محققانی را که کارهای ارزشمند انجام می دهند، مورد تشویق قرار دهیم.

وی در عین حال خطاب به رییس‌، معاونان و مدیران مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم بهزیستی که در این نشست شرکت داشتند، افزود: خوشبختانه دانشگاه شما‌، بلحاظ اساتید و متخصصانی که در اختیار دارد‌، و در واقع ، جذب و حفظ نیروی انسانی متخصص مشکلی ندارد.

معاون پژوهشی وزارت بهداشت بااشاره به اینکه، همه آدمهای خلاق در کشور آمریکا، آمریکایی نیستند و آمریکا متخصصان دیگر کشورها را جذب می کند، گفت: ایران‌، بعد از چین‌، هند‌، روسیه و ترکیه، پنجمین کشور در از دست دادن آدمهای خلاق خود است‌.

وی افزود: اقداماتی برای جذب نیروهای متخصص ایرانی مقیم خارج از کشور در حال انجام است، وزارت بهداشت نیز بودجه ای را برای هزینه اقامت متخصصان و اساتید ایرانی مقیم خارج از کشور که به دعوت دانشگاهها و برای شرکت در سمینارها ، کارگاهها و کنگره های علمی ، به ایران سفر کنند، اختصاص می دهد.

دکتر ملک زاده همچنین در بخش دیگری از سخنانش ، تاکید کرد: آینده نگری یعنی پژوهش ، وقتی برنامه ای برای کشور در حال تدوین است‌، باید قبل از آن‌، در مورد موضوع تحقیق شود و در مقیاس کوچکتر و بصورت آزمایشی اجرا شود و اگر نتیجه مطلوب بدست آمد، در وسعت بزرگتر به آن پرداخته شود.

وی به مسئولان دانشگاه توصیه کرد که با توجه به بودجه کم دولت برای بخش های پژوهشی دانشگاهها، باید به فکر کسب درآمد از امکانات و تخصص های موجود خود در دانشگاهها باشند و دانشگاهها با ارائه خدمات به جامعه ، بخشی از کمبود بودجه خود را جبران کنند.

پیش از سخنان دکتر ملک زاده که تمامی مطالب خود را مستند و با نشان دادن آمار و نمودارهای مربوط بیان داشت، رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن خیرمقدم به معاون پژوهشی وزارت بهداشت ، دکتر عزیزی رییس کمیسیون امور اجتماعی مجلس و دکترحسین وطن پور دبیر شورای عالی فن¬آوری¬های سلامت که در جلسه حضور داشتند، از کمبود اعتبارات و برخی مشکلات ناشی از آن ، سخن گفت.

دکتر” حمیدرضا خرم خورشید “‌، ضمن بیان آماری از تعداد دانشجویان این دانشگاه که بیش از یک هزارو ۸۰۰ دانشجو در ۱۴ رشته، ۲۲ گروه آموزشی و هفت مرکز تحقیقاتی تحصیل می کنند، گفت: با توجه به اینکه ۶۵ درصد دانشجویان این دانشگاه ، پستاک هستند و ۳۴۰ دانشجو در مقطع Phd تحصیل می کنند، از سرانه مناسب تحقیقاتی و مطابق با شرایط و پتانسیل دانشگاه ، برخوردار نیستیم.

وی از معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خواست تا از اعتبارات معاونت تحقیقات وزارت بهداشت ، تحت عنوان ” کمک به دانشگاهها ” ، به دانشگاه علوم بهزیستی نیز اختصاص بدهند.

دکتر خرم خورشید با اشاره به گفته وزیر محترم بهداشت مبنی بر اینکه ۱۰۰ درصد بند(و) و ۷۰ تا ۷۵ درصد (سایر) تخصیص داده شود، افزود: حدود ۶۰۰ نیروی قراردادی در دانشگاه داریم که بیشترین اعتبارات مربوط به (سایر) ، به پرداخت حقوق و بند (و) داده می شود، و هرچند که گروههای آموزشی همدل و همراه هستند ولی کمک وزارتخانه را در پیشبرد اهداف دانشگاه نیاز داریم.

وی به فناوری در کشور و در دانشگاه علوم بهزیستی و همچنین نگرانی های فناوران پس از حذف تحریم ها ، اشاره کرد و گفت: امیدواریم مسئولان، راه واردات را برای هرگونه کالای مصرفی و ضروری و غیرضروری باز نکنند چون صدمه به بخش های فناوری خواهد زد.

رییس دانشگاه علوم بهزیستی همچنین با توجه به عضویت دکتر ملک زاده در صندوق نوآوری و شکوفایی‌، درخواستفناوران و پژوهشگران از این صندوق را مطرح کرد که قوانین و مقررات و شرایط اعطای تسهیلات این صندوق برای شرکت های نوپا‌، تسهیل شود، ضمن آنکه سودهای تسهیلات کاهش یابد.

وی قوانین صیانتی را برای فناوران ، بسیار حائز اهمیت دانست و از مسئولان ، بویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست در زمینه تدوین قوانین صیانتی برای فناوران‌، بیشتر تلاش کنند.

در ادامه این نشست ، گزارش کوتاهی از عملکرد مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم بهزیستی توسط دکتر” حمیدرضا خانکه ” معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و روسای مراکز تحقیقاتی، ارائه شد ودکتر عزیزی رییس کمیسیون امور اجتماعی مجلس و دکترحسین وطن پور دبیر شورای عالی فن-آوری‌های سلامت‌، نیز نظرها و پیشنهادهای خود در ارتباط با پیشبرد اهداف و برنامه های این دانشگاه را مطرح کردند.

نوشتهٔ پیشین
نامه فرهادی و قاضی‌زاده هاشمی به رئیس‌جمهور درباره وام دانشجویی
نوشتهٔ بعدی
جشنواره رازی :آغاز ثبت نام بیست و یکمین جشنواره تحقیقاتی علوم‌پزشکی رازی

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp
error: Content is protected !!