پذیرش ۷۶۷ هزار داوطلب کنکور۹۴ در دانشگاهها/ تغییرات مهم انتخاب رشته کنکور ۹۴

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به تغییرات مهم در انتخاب رشته آزمون سراسری سال ۹۴ گفت: ظرفیت پذیرش ۷۶۷ هزار و ۲۵۷ نفر است که این تعداد نسبت به سال گذشته افزایش چندانی نداشته است.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ابراهیم خدایی امروز در نشست خبری اعلام نتایج اولیه کنکور ۹۴ با تشریح تغییرات انتخاب رشته در آزمون امسال گفت: نتایج اولیه آزمون سراسری ۹۴ ساعت ۱۸ روز سه شنبه ۳۰ تیرماه بر روی سایت سازمان سنجش قرار می گیرد و فرآیند انتخاب رشته داوطلبان مجاز نیز در روزهای ۵ تا ۱۰ مردادماه انجام خواهد شد.
انتشار پاسخنامه ها در روز چهارشنبه ۳۱ تیرماه
وی افزود: پاسخنامه ۷۵ هزار نفر اول علوم ریاضی، تجربی و انسانی و ۱۰ هزار نفر اول هنر و زبان نیز پس از کارنامه در روز چهارشنبه ۳۱ تیرماه همزمان با انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته منتشر می شود. زمان اعلام نتایج رشته های دارای شرایط خاص و گروه هنر نیز ۴ مردادماه خواهد بود.
خدایی اظهار داشت: نرم افزار انتخاب رشته مجازی از روز پنجشنبه اول مردادماه بر روی سایت سازمان سنجش قرار می گیرد و داوطلبان می توانند به همراه ویژه نامه انتخاب رشته از آن برای تخمین شانس قبولی خود استفاده کنند.
قوانین جدید برای سهمیه ایثارگران
وی یادآور شد: یک تغییر شکلی در دفترچه راهنمای انتخاب رشته بوجود آمده است که رشته ها را بر اساس دانشگاهها تجمیع کرده ایم. همچنین قانون سهمیه ایثارگران بر اساس قانون مصوب مجلس تغییراتی داشته است و میزان ظرفیت از ۲۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش و حد نصاب در گروه پزشکی از ۸۰ به ۷۰ درصد آخرین نمره کاهش داشته است.
اعمال سهمیه ۳۰ درصدی مناطق محروم برای رشته های علوم پزشکی
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی ۳۰ درصد ظرفیت رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی به استانهای محروم و استانهایی که از سوی وزارت بهداشت اعلام می شود، اختصاص یافته است. اما نکته مهم این است که افرادی که این رشته ها را در این مناطق انتخاب می کنند باید سه برابر مدت تحصیل تعهد خدمت بدهند.
تعهد سه برابری خدمت برای پذیرفته شدگان در سهمیه مناطق محروم علوم پزشکی
وی افزود: داوطلبان توجه کنند که اگر می خواهند در مناطق خود بمانند و ۳ رشته دکتری حرفه ای را بر اساس ظرفیت مناطق محروم انتخاب کنند، باید تعهد خدمت بدهند و علاوه بر آن تنها پس از گذراندن نیمی از تعهد، می توانند ادامه تحصیل دهند. پذیرفته شدگان در این ظرفیت، امکان تغییر رشته و محل ندارند. ضمن آنکه تنها در محدوده اعلام شده امکان کار دارند. این امر به منظور ماندگاری نیروهای پزشکی در مناطق محروم طراحی شده است.
خدایی با اشاره به تغییر دیگر انتخاب رشته گفت: پیش از این برای انتخاب رشته های دارای شرایط خاص و نیمه متمرکز محدودیت وجود داشت و داوطلبان باید از اولویت ۳۰ به بعد رشته های خود را درج می کردند اما دیگر این محدودیت وجود ندارد. رشته های خاص هنر نیز در روزهای ۸ و ۹ و ۱۶ مردادماه آزمون عملی خود را برگزار می کنند.
وی درباره نرم افزار انتخاب رشته یادآور شد: این نرم افزار بر اساس آخرین نمرات و متناسب با ظرفیت، امکان قبولی را برای داوطلب اعلام می کند. ضمن آنکه سازمان سنجش برای مشاوران آموزش پرورش دوره های آموزشی برگزار کرده است که بهتر بتوانند داوطلبان را راهنمایی کنند.
تقریبا همه افراد مجاز به انتخاب رشته شده اند
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به آمار داوطلبان و ظرفیت پذیرش گفت: تعداد ۸۷۷ هزار نفر در آزمون سراسری ثبت نام و ۷۹۶ هزار نفر در آزمون شرکت کردند. کمتر از ۱۰ درصد غایب داشتیم که نشان می دهد داوطلبان واقعی با تعداد خروجی های دبیرستان ها همخوانی دارد. پشت صف کنکور در حال کاهش است و تقریبا همه افراد مجاز به انتخاب رشته شده اند.
وی افزود: از میان ۷۹۶ هزار نفر تعداد ۷۶۷ هزار و ۲۵۷ نفر ظرفیت داریم که ظرفیت پذیرش در علوم ریاضی ۲۸۰ هزار و ۲۴۷ نفر، ظرفیت پذیرش در علوم تجربی ۲۲۷ هزار و ۲۲۰ نفر، ظرفیت پذیرش در علوم انسانی ۲۱۹ هزار و ۲۱۵ نفر، ظرفیت پذیرش در هنر ۱۸ هزار و ۱۹۶ نفر و ظرفیت پذیرش در زبان ۲۲ هزار و ۳۷۹ نفر است.
ظرفیت روزانه ۱۲۸ هزار و ۵۱۶ نفر است
خدایی گفت: ظرفیت روزانه ۱۲۸ هزار و ۵۱۶ نفر است و سایر ظرفیتها به گروه های پیام نور، غیرانتفاعی، مجازی، پردیس خودگردان و فرهنگیان اختصاص دارد.
وی اظهار داشت: با احتساب ظرفیت دانشگاه آزاد و سایر دانشگاهها، ۷۵درصد کل ظرفیت آموزش عالی به پذیرش صرفا با سوابق تحصیلی اختصاص یافته است. با همین شیب کنونی می توانیم به قانون اعمال سوابق تحصیلی مبنی بر پذیرش ۸۵درصد براساس سوابق تحصیلی دست یابیم.
ظرفیت ۸ هزار و ۵۵۳ نفری برای سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی
رئیس سازمان سنجش با اشاره به ظرفیت سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی گفت: ظرفیت این رشته ها با توجه به مساعدت وزارت بهداشت نسبت به سال گذشته اضافه شده و از تعداد ۷ هزار و ۷۰۰ نفر سال گذشته به ۸ هزار و ۵۵۳ نفر افزایش پیدا کرد. اما داوطلبانی که می خواهند از ظرفیت مناطق محروم استفاده کنند حتما به قسمت تعهدات توجه کنند.
شانس قبولی ۵۰ درصدی در گروه تجربی
وی درباره شانس قبولی در کنکور گفت: با توجه به ظرفیت اعلام شده پذیرش در علوم انسانی و علوم ریاضی به صورت ۱۰۰ درصدی امکان پذیر است اما در گروه تجربی شانس پذیرش ۵۰ درصد است.
نتایج نهایی کنکور نیمه شهریورماه ۹۴ اعلام می شود
رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: نتایج نهایی نیمه شهریورماه ۹۴ اعلام می شود. آزمون سراسری سال ۹۵ نیز بعد از ماه رمضان برگزار می شود و در زمان اعلام نتایج یک فشردگی خواهیم داشت.
خدایی درباره احتمال تغییرات در میزان تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور گفت: از دبیرستانها گزارش های متعددی به ما می رسد که درصدهای مختلفی را اعلام می کنند اما هر گونه تغییر باید به تصویب شورای سنجش و پذیرش برسد و پس از آن اعلام شود.
وی درباره میزان رشد پذیرش در دوره های روزانه گفت: رشد ظرفیت پذیرش در دوره های روزانه در مدت ۳۰ سال گذشته شیب محدودی داشته است و در مقابل امسال نیز در دوره های پیام نور و غیرانتفاعی افزایش ظرفیت نداشتیم. اما پیش بینی می شود که با این روند بسیاری از واحدهای دانشگاهی یا باید تجمیع شوند یا تغییر ماهیت دهند.

نوشتهٔ پیشین
نتایج اولیه کنکور ۹۴ فردا اعلام می شود/ معرفی نفرات برتر
نوشتهٔ بعدی
تغییرات پذیرش در آزمون سراسری ۹۴ /۱۸۰هزار نفر مازاد ظرفیت

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp
error: Content is protected !!