پاسخ توکلی به چند سوال داوطلبان کنکور پیرامون انتخاب رشته

کنکور سراسری

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مهلت انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون سراسری سال ۹۴ از شب گذشته آغاز شده است و داوطلبان آزمون سراسری که مجاز به انتخاب رشته هستند باید با مطالعه دفترچه راهنما که بر روی سایت سازمان سنجش قرار دارد برای انتخاب ۱۵۰ کدرشته اقدام کنند.

از تعداد ۷۹۶ هزار و ۱۶۴ داوطلب حاضر در جلسه آزمون سراسری تعداد ۷۹۶ هزار و ۱۲۸ داوطلب مجاز به انتخاب رشته شدند که از این تعداد ۴۷۲ هزار و ۴۷۴ نفر زن و ۳۲۳ هزار و ۶۵۴ نفر مرد هستند. به عبارت دیگر ۵۹٫۳۵ درصد مجازین به انتخاب رشته زن و ۴۰٫۶۵ درصد مرد هستند.

برخی داوطلبان کنکور در تماس با خبرگزاری فارس، سوالاتی را مطرح کردند که حسین توکلی مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به این سوالات پاسخ داده است.

فارس: برای مشاوره در انتخاب رشته چه راهکاری را پیشنهاد می‌کنید؟

توکلی: بهترین مشاور برای انتخاب رشته خود فرد داوطلب است، داوطلبان که از علایق و استعدادهای خودشان اطلاع کافی دارند بهترین فرد برای انتخاب رشته محسوب می‌شوند ولی این مساله در صورتی است که داوطلبان در نهایت دقت دفترچه راهنمای انتخاب رشته را مطالعه کرده باشند.

داوطلبانی که برای انتخاب رشته مجاز شدند ابتدا باید علایق خود را تعیین و رشته یا رشته‌های تحصیلی مورد علاقه خود را انتخاب کنند و سپس باید دفترچه راهنمای انتخاب رشته را با دقت تمام مطالعه کنند و بدانند رشته‌های مورد علاقه‌شان که با خصوصیات و استعدادهایشان مطابقت دارد در چه دانشگاه‌هایی و با چه ظرفیت‌هایی پذیرش دارد.

فارس: داوطلبان در انتخاب رشته چه مسائلی را مدنظر بگیرند؟

توکلی: داوطلبان باید در انتخاب کدرشته محل‌ها به مسائلی مانند امتیاز بومی بودن، جنسیت و ظرفیت دانشگاه‌ها دقت کنند.

بخصوص در برخی رشته‌های پزشکی که باید به میزان تعهدات بعد از تحصیل هم دقت کنند تا پس از پایان تحصیل با مشکل مواجه نشوند.

بهتر است داوطلبان ابتدا در فرم پیش‌نویس انتخاب رشته، اولویت‌های خود را ثبت کرده و از انتخاب خود مطمئن شوند و بعد از آن تا دهم مردادماه که مهلت انتخاب رشته است برای انتخاب رشته نهایی اقدام کنند.

دفترچه اصلاحات انتخاب رشته نیز منتشر شده است و داوطلبان باید این دفترچه را هم دقیقا مطالعه کنند.

فارس: نرم‌افزارهایی در سایت‌های مختلف برای انتخاب رشته وجود دارد، این نرم‌افزارها تا چه اندازه قابل اطمینان است؟

توکلی: من نرم‌افزارهای سایت‌های مختلف را تائید نمی‌کنم زیرا نرم‌افزارها علایق و استعدادهای داوطلبان را تشخیص نمی‌دهند و نمی‌توانند رشته‌ای با آینده برای داوطلب تعیین کنند.

حتی برخی نرم‌افزارها بر اساس قوانین و آئین‌نامه‌های سال‌های گذشته طراحی شده است و تغییرات امسال در نرم‌افزارها لحاظ نمی‌شود.

داوطلبان مجاز به انتخاب رشته باید بدانند که برای مشاوره در این زمینه با افرادی که مورد تائید سازمان سنجش نیستند مشاوره نکنند.

اگر داوطلبان می‌خواهند از نرم‌افزار بهره‌گیری کنند از طریق نرم‌افزار انتخاب رشته مجازی که در سایت سازمان سنجش منتشر شده است، اقدام کنند که برای استفاده از این نرم‌افزار باید کارت اعتباری به مبلغ ۱۸۰ هزار ریال خریداری کنند.

با استفاده از این نرم‌افزار داوطلبان می‌توانند با توجه به وضعیت علمی و نمره خود در آزمون سراسری خود را با داوطلبان مشابه در آزمون سراسری سال ۹۳ مقایسه و امکان قبولی را مشاهده کنند.

همچنین کتاب آشنایی بیشتر با رشته‌های دانشگاهی در گروه‌های آزمایشی مختلف نیز از طریق سازمان سنجش منتشر می‌شود.

ولی در هر صورت تاکید ما برای انتخاب رشته مطمئن خود داوطلب است که بهتر از هر کسی از علایق و استعدادهای خود باخبر بوده و می‌تواند رشته مناسب و ایده‌آل خود را با در نظر گرفتن رتبه خود انتخاب کند.

فارس: داوطلبان برای یک انتخاب رشته موفق به چه نکاتی توجه کنند؟

توکلی: داوطلبان برای اینکه مراحل انتخاب رشته‌های تحصیلی را با موفقیت به پایان برسانند و مشکلی برای آنان به وجود نیاید، لازم است اطلاعیه‌های سازمان سنجش آموزش کشور، دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی و شرایط و ضوابط موسساتی که به صورت شرایط خاص پذیرش می‌کنند و هم چنین دستورالعمل نحوه انتخاب رشته اینترنتی را به دقت مطالعه کنند.

براساس اطلاعیه سازمان سنجش، دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی به شرط قبولی و اخذ گواهینامه دوره پیش‌دانشگاهی حداکثر تا پایان شهریور ماه ۱۳۹۴ حق انتخاب رشته دارند.

پذیرفته شدگان رشته های تحصیلی دوره‌های روزانه (اعم از متمرکز یا نیمه متمرکز) آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ که بدون اخذ مجوز در این آزمون شرکت کرده‌اند، حق انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون سراسری امسال را ندارند و در صورت انتخاب رشته به عنوان متخلف تلقی و برابر مقررات مربوط با آنان رفتار می‌شود.

از آنجا که بر اساس ضوابط آزمون سراسری سال ۱۳۹۴ منحصراً آن دسته از داوطلبانی که دارای مدرک پیش دانشگاهی یا شاغل به تحصیل در دوره دانشگاهی یا دارای مدرک کاردانی(فوق دیپلم) بوده‌اند، حق ثبت نام و شرکت در آزمون را داشته‌اند یا آن دسته از دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره کاردانی که موفق به اخذ مدرک تحصیلی دوره کاردانی (فوق دیپلم) نشده‌اند، بنابراین آن دسته از داوطلبان نظام جدید آموزش متوسطه که به دوره پیش دانشگاهی راه نیافته‌اند، مجاز به ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۳۹۴ نبوده‌اند. بدیهی است چنانچه در آزمون شرکت کرده و مجاز به انتخاب رشته تلقی شده باشند، مجاز به تکمیل فرم انتخاب رشته نیستند و در صورت تکمیل فرم انتخاب رشته از گزینش نهایی حذف و برابر مقررات با آنان رفتار می‌شود.

فارس: اگر داوطلبان در حین انتخاب رشته با سوالی مواجه شدند از چه طریق می‌توانند پاسخ خود را دریافت کنند؟

توکلی: داوطلبان در صورت لزوم می‌توانند سوال یا سوالات خود را با بخش پاسخگویی اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org یا با تماس تلفنی در ساعات اداری با شماره تلفن‌های ۹۹-۸۸۹۲۳۵۹۵-۰۲۱ مطرح کنند.

نوشتهٔ پیشین
اطلاعیه آزمون استخدامی فرهنگیان در چند روز آینده منتشر می‌شود/ در انتظار تعیین ضوابط از سوی آموزش و پرورش هستیم
نوشتهٔ بعدی
راه اندازی مقطع دکتری سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در واحد علوم و تحقیقات

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp
error: Content is protected !!