میزان شهریه دانشگاه آزاد کاملا شفاف اعلام می‌شود /تشریح دلایل خالی ماندن صندلی‌های دانشگاه

کنکور سراسری

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد گفت: میزان شهریه دانشگاه آزاد کاملا شفاف اعلام می شود و هر تفسیر و تعبیری جز آنچه اعلام می شود خبرسازی و جریان رسانه‌ای است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مجتبی علوی فاضل معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد در نشست خبری صبح امروز با اشاره به آغاز انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری برای دانشگاه آزاد از روز شنبه دهم مرداد ماه گفت: داوطلبان می‌توانند از ساعت ۱۴ روز شنبه تا پایان سه شنبه ۲۰ مرداد با مراجعه به سایت معاونت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد به نشانی www.azmoon.org برای انتخاب رشته اقدام کنند.

علوی فاضل گفت: داوطلبان در صورت برخورد با مشکل در روند انتخاب رشته می‌توانند به روابط عمومی سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد مراجعه کرده و یا با شماره تلفن ۴۷۴۳ تماس گرفته و از مشاوره کارمندان معاونت سنجش و پذیرش بهره‌مند شوند ولی هر گونه خدمات که به نام دانشگاه آزاد انجام می شود را جدی نگیرند زیرا هیچ موسسه ‌ای از طرف دانشگاه آزاد اجازه ارائه خدمات و پذیرش از سوی دانشگاه را ندارد.

وی در رابطه با دکترای حرفه‌ای دانشگاه‌آزاد نیز گفت: امسال برخی رشته‌ محل‌های دکترای حرفه ای علاوه بر ظرفیت خودشان یک ظرفیت مازاد خودگردان دارند که مجوز آن از سوی وزارت بهداشت دریافت شده و شهریه این دوره های نیز منطبق بر مصوبه وزارت بهداشت برای پردیس‌های خودگردان دانشگاه‌های دولتی است.

علوی فاضل گفت: مصاحبه‌های آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد نیز تا پایان مرداد ماه به اتمام می‌رسد و نتیجه ان نیمه دوم شهریور اعلام می‌شود.

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اظهار داشت: داوطلبان دوره‌های بدون آزمون کارشناسی دانشگاه آزاد هم در هر زمان از سال می‌توانند برای ثبت نام اقدام کنند و تفاوتی میان ارزش مدرک دانشجویان با آزمون و یا بدون آزمون وجود ندارد زیرا تکلیف دانشگاه‌ها این است که به سمت حذف کنکور بروند.

وی ادامه داد: پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی دانشگاه آزاد نیز از طریق آئین نامه فارغ التحصیلان ممتاز و نخبگان انجام می شود به این صورت که دانشجویان با معدل بالای ۱۷ و بعضی گروه ها معدل بالای ۱۸ در آذرماه هر سال می‌توانند در سامانه معاونت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد ثبت نام کنند و در زمان ثبت نام اعلام کنند که حائز شرایط نخبگان هستند و در دوره دکترای تخصصی امتیاز را از نمره پایان نامه، معدل کارشناسی ارشد و تولیدات علمی کسب کنند.

وی گفت: براساس این امتیازات رتبه بندی صورت می‌گیرد و مطابق با ظرفیت پذیرش داوطلبان ممتاز که ۲۰ درصد ظرفیت پذیرش است این افراد نیز در مصاحبه شرکت می‌کنند.

علوی فاضل ادامه داد: البته پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد فقط متعلق به فارغ التحصیلان ممتاز خود دانشگاه آزاد است. همچنین در پذیرش بدون آزمون دکترای تخصصی نیز لازم است داوطلبان رشته همنام و متجانس با رشته کارشناسی ارشد خود را انتخاب کنند.

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد در ادامه با بیان توضیحاتی پیرامون دلایل خالی ماندن کرسی‌های دانشگاه گفت: اگر طرح آمایش آموزش عالی که مقام معظم رهبری فرمودند به معنای واقعی و با صداقت انجام شود مشکلات حوزه آموزش عالی برطرف می‌شود، افزایش رقبا در آموزش عالی ایران و ظرفیت سازی‌های بی رویه سبب بروز صندلی‌های خالی شد به طوریکه در حال حاضر بیشتر داوطلبان در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند و دانشگاه آزاد ۵۶ درصد تحصیلات تکمیلی کشور را تامین می‌کند.

وی ادامه داد: از حدود ۱۵ هزار و ۳۰۰ رشته محل کاردانی کارشناسی ۱۰ هزار رشته محل یا کاملا تعطیل هستند یا ظرفیت این رشته ها تکمیل نمی‌شود و به همین دلیل دانشگاه آزاد در برخی واحدها در تامین هزینه‌ها با مشکل مواجه است.

علوی فاضل گفت: دانشگاه آزاد در تمام کشور واحد دارد و اگر از این حیث حساب کنیم دانشگاه‌آزاد یک دانشگاه سراسری و ملی محسوب می‌شود و یکی از مزیت‌های این دانشگاه این است که واریز شهریه در دانشگاه کاملا شفاف است و هر تفسیر و تعبیری جز مسائل شفاف بیان شده، خبرسازی و جریان رسانه‌ای است.

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد گفت: این دانشگاه یک موسسه غیر دولتی است که یک ریال هم از بودجه دولتی سهم ندارد و بدیهی است که با دریافت شهریه تامین می‌شود ولی اگر مقایسه‌ای بین مدارس غیر انتفاعی و دانشگاه آزاد از نظر امکانات و شهریه داشته باشیم شهریه دانشگاه آزاد کمتر است، فرزندان من در مدرسه غیرانتفاعی درجه متوسط تحصیل می‌کنند که امسال خواهان شهریه بیش از ۷ میلیون تومان شدند.

وی اظهار داشت: براساس مصوب هیات امنای دانشگاه آزاد از مهرماه سال ۹۴ قرار شد برای دانشجویان فعلی افزایش شهریه ثابت نداشته باشیم و فقط ۱۵ درصد شهریه متغیر دانشجویان افزایش یابد. ولی برای ورودی‌های جدید افزایش ۱۵ درصدی در شهریه ثابت و متغییر را تعیین کردیم که از طریق ریاست دانشگاه با مصوبه هیأت امنا ابلاغ و اجرا شد.

علوی فاضل گفت: دانشگاه پیام نور نیز ۱۵ درصد افزایش ظرفیت داشته است و دانشگاه‌های دیگر به ۲۰ درصد هم رسیده‌اند ولی ما در دانشگاه آزاد با توجه به هویت سراسری و ملی این دانشگاه افزایش شهریه را به میزان پایین‌تر از مجوز وزارت علوم انجام دادیم. وزارت علوم اعلام کرد که می‌توانیم ۲۵ درصد افزایش شهریه داشته باشیم.

نوشتهٔ پیشین
سرپرست دانشگاه مراغه منصوب شد ‌
نوشتهٔ بعدی
انتخاب رشته دانشگاه آزاد: انتخاب رشته کنکور سراسری دانشگاه آزاد از شنبه آغاز می‌شود

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp
error: Content is protected !!