ایران عضو دائم آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان شد

ایران عضو دائم آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان شد

جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو دائم آژانس بین المللی تحقیقات سرطان ( INTERNATIONAL AGENCY FOR RESEARCH ON CANCER / IARC) وابسته به سازمان بهداشت جهانی پذیرفته و پرچم کشورمان ، در کنار ۲۵ کشور عضو، در مقر آژانس در لیون فرانسه برافراشته شد.

به گفته ی معاونت تحقیقات وزارت بهداشت، عضویت ایران در آژانس بین المللی تحقیقات سرطان به عنوان بیست و ششمین کشور جهان و سومین کشور آسیایی، پس از رای گیری اعضای شورای حکام آژانس در نشست ۱۷ می ۲۰۱۸ / ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ به تصویب رسید . پیش از تصویب موضوع، گزارشی از وضعیت تحقیقات سرطان در ایران در اختیار حاضران قرار گرفت و سپس سند عضویت کشورمان در آژانس، قرائت شد.

در ادامه از دکتر رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که به دعوت آژانس، در فرانسه به سر می برد، به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران جهت حضور در نشست اعضای آژانس، در اختیارگیری کرسی نمایندگی ایران و دریافت ابلاغ عضویت رسمی کشورمان در IARC دعوت به عمل آمد.

رییس آژانس بین المللی تحقیقات سرطان: ایران دارای تعهدی  قوی در تحقیقات سرطان بوده است.

در ابتدای نشست، دکتر کریستوفر وایلد، رییس آژانس بین المللی تحقیقات سرطان ، طی سخنانی با اعلام عضویت رسمی ایران در IARC و خوشامدگویی به نماینده ایران، گفت: آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، روابط طولانی مدت همکاری با ایران به عنوان بیست و ششمین کشور عضو را در زمینه تحقیقات سرطان تضمین می کند.

وی، عضویت ایران در آژانس بین المللی تحقیقات سرطان ( IARC ) را نشان دهنده تلاشهای آژانس برای ورود اعضای جدید منطقه ای دانست و در ادامه، به سابقه خوب همکاری دانشمندان ایرانی با آژانس بین المللی تحقیقات سرطان اشاره کرد و یادآور شد: نخستین همکاری بین المللی IARC  با دانشمندان ایرانی در زمینه تحقیقات سرطان به سال ۱۹۶۸ میلادی (۱۳۴۷ خورشیدی) باز می گردد که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شد و با ایجاد نخستین نظام ثبت سرطان  در منطقه شمال ایران همراه بود و این ابتکار عمل موجب شد تا در دهه ۷۰ میلادی (۱۳۴۹ خورشیدی)، مطالعه اپیدمیولوژیک درباره عوامل خطر سرطان اجرا شود.

وی افزود: در اوایل سال ۲۰۰۰  میلادی، همکاری مشترک  دانشمندان علوم پزشکی ایران با آژانس بین المللی تحقیقات سرطان با هدف بررسی علل سرطان مری در شمال شرق ایران آغاز و موجب شد که مطالعه کوهورت گلستان در ژانویه ۲۰۰۴  با همکاری مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد ایران ، مرکز تحقیقات سرطان آمریکا (NCI) و آژانس بین المللی تحقیقات سرطان وابسته به سازمان بهداشت جهانی، به اجرا درآید و نقش عوامل سبک زندگی، عفونت‌ها، ژنتیک را در بروز سرطان های دستگاه گوارش (مری، روده، لوزالمعده و معده) بررسی کند.

رییس آژانس بین المللی تحقیقات سرطان ، مطالعه کوهورت گلستان را فوق العاده موفق دانست و گفت: این مطالعه ضمن ارائه دستاوردی مهم در زمینه شناسایی علل شیوع سرطان مری در منطقه شمال ایران و اثبات سرطانزایی تریاک، به تولید و انتشار مقالات متعدد در مجلات معتبر بین المللی و تربیت نسل جدیدی از اپیدمیولوژیست‌های ایرانی در تحقیقات سرطان کمک کرد.

دکتر کریستوفر وایلد، همچنین ارائه نخستین گزارش ثبت سرطان مبتنی بر کل جمعیت در ۳۰ استان ایران و تایید آن برای انتشار در مرجع جهانی «ثبت سرطان در ۵ قاره» را از دیگر موفقیت های ایران در زمینه تحقیقات سرطان برشمرد که با همکاری وزارت بهداشت و پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفته است.

وی ضمن قدردانی از تمام تلاشهای ایران در زمینه تحقیقات سرطان گفت: ایران نشان داده است که می‌تواند نقش کلیدی را در پیشبرد اهداف پیشگیری از سرطان در منطقه ایفا کند و دارای تعهدی قوی برای ارتقای تحقیقات سرطان و تقویت برنامه‌های کنترل سرطان بوده است  و این مهم را با اقدام تحسین برانگیز و منحصر به فرد خود در اجرای مطالعه  کوهورت پرشین نیز ثابت کرده است.

مهمترین اقدامات آژانس بین المللی تحقیقات سرطان

آژانس بین المللی تحقیقات سرطان در ۲۰ ماه مه ۱۹۶۵ با ابتکار عمل فرانسه برای اجرای طرحی به منظور کاهش گسترش روزافزون سرطان و با تصویب سازمان بهداشت جهانی، به عنوان سازمان تخصصی سرطان، تاسیس شد. فرانسه، جمهوری فدرال آلمان، ایتالیا، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا  از بنیانگذاران این سازمان هستند  و  مقر آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، در لیون فرانسه است.

هم اکنون ۲۶ کشور فرانسه، آلمان، ایتالیا، بریتانیا، آمریکا، استرالیا، اتریش، بلژیک، برزیل، کانادا، دانمارک، فنلاند، هلند، ایرلند، ژاپن، مراکش، نروژ، قطر، کره، روسیه، اسپانیا، سوئد، سوئیس، ترکیه، آرژانتین و ایران عضو دائم آژانس بین المللی تحقیقات سرطان هستند.

ماموریت آژانس بین المللی تحقیقات سرطان به عنوان یک سازمان تخصصی و بین رشته ای سازمان بهداشت جهانی در زمینه سرطان، ترویج همکاری های بین المللی در تحقیقات سرطان است و خود را در اجرای اقدامات کنترلی سرطان، مستقیما  دخیل ندانسته  و تحقیقات درباره درمان یا مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان را انجام نمی دهد.

ایجاد بیوبانک جهانی سرطان و نیز انتشار معتبرترین مرجع  «ثبت سرطان در ۵ قاره» وابسته به سازمان بهداشت جهانی، از دیگر اقدامات مهم آژانس بین المللی تحقیقات سرطان بوده است.

مهمترین دستاوردهای ایران در تحقیقات سرطان

ایران به عنوان عضو جدید آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، دستاوردهای بسیار مهمی در تحقیقات سرطان داشته است که تهیه و ارائه نخستین گزارش رسمی ثبت سرطان مبتنی بر کل جمعیت ایران که به دلیل دقت و کیفیت بالا ، توسط معتبرترین مرجع جهانی «ثبت سرطان در ۵ قاره» تایید شده است و در آینده انتشار خواهد یافت، از جمله مهمترین این دستاوردهاست و گام مهمی برای شناسایی علل بروز و شیوع سرطان و درمان زودهنگام آن  در کشور به شمار می رود.

اثبات «سرطانزا بودن مصرف نوشیدنی های داغ» و «قطعیت سرطانزایی مصرف تریاک» نیز، دیگر دستاوردهای مهم ایران در زمینه تحقیقات سرطان و حاصل دو دهه تلاش تیم محققان ایرانی با همکاری های بین المللی ، به سرپرستی دکتر رضا ملک زاده، استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران،  در جریان مطالعه کوهورت گلستان به عنوان بزرگترین مطالعه کوهورت خاورمیانه و شمال آفریقاست. نخستین دستاورد این مطالعه (اثبات سرطانزا بودن مصرف نوشیدنی های داغ )،  توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان ثبت جهانی شد و دستاورد دیگر (اثبات سرطانزایی تریاک) در فهرست ثبت جهانی آژانس قرار دارد.

کسب مدال افتخار ۲۰۱۸ آژانس بین المللی تحقیقات سرطان توسط دکتر رضا ملک زاده، سرپرست مطالعه بزرگ کوهورت گلستان نیز از رهاوردهای « اثبات سرطانزایی تریاک» بود.

, , , , , ,
نوشتهٔ پیشین
ساخت سیستم جدید تست دی ان ای برای پیش بینی رنگ چشم و مو و پوست
نوشتهٔ بعدی
جزئیات مصاحبه دکتری ۹۷ دانشگاه شهید باهنر کرمان

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp
error: Content is protected !!