شمارش سلول‌های سفید خون شواهدی برای درمان کووید-۱۹ به دست می‌دهد

شمارش سلول‌های سفید خون شواهدی برای درمان کووید-۱۹ به دست می‌دهد

به گزارش کنکوران به نقل از هلث‌دی نیوز شدت بیماری کووید-۱۹ ممکن است تحت تأثیر پدیده‌ای باشد که پژوهشگران «توفان سایتوکاینی» می‌نامند.

پژوهشگران در یک بررسی جدید ۵۲۲ بیماران کووید-۱۹ را در سنین ۵ روزگی تا ۹۷ سالگی که در دو بیمارستان جدید در ووهان چین در ماه دسامبر و ژانویه بستری شده بودند، ارزیابی کردند. این بررسی همچنین شامل یک «گروه شاهد» در ۴۰ فرد سالم بود.

۷۶ درصد بیماران کووید-۱۹ در مقایسه با گروه شاهد به‌طور قابل‌توجهی میزان‌های پایین‌تر لنفوسیت‌های T – نوعی سلول‌های سفید خون که نقش مهمی در پاسخ‌های ایمنی بر ضد عفونت‌های ویروسی دارند- داشتند.

بیمارانی که در بخش مراقبت‌های ویژه (آی سی یو) بستری شده بودند، شمارش‌های بسیار پایین‌تر سلول T نسبت به بیمارانی که نیاز به بستری شدن در این بخش پیدا نکرده بودند، داشتند. این بررسی نشان داد که بیماران بالای ۶۰ سال پایین‌ترین شمارش سلول‌های T را دارند.

و سلول‌های T در بیماران کووید-۱۹ که زنده مانده بودند، فرسوده شده بودند و نمی‌توانستند با توانایی کامل عمل کنند.

همچنین بیماران کووید-۱۹ میزان‌های بالای سایتوکاین- پروتئینی که به‌طور طبیعی به مبارزه با عفونت کمک می‌کند- داشتند. مقدار بیش‌ازحد سایتوکاین‌ها می‌تواند باعث پاسخ شدید التهابی شود که «توفان سایتوکاینی» نام دارد و باعث می‌شود این پروتئین‌ها به سلول‌های سالم حمله کنند.

این یافته‌ها نشان می‌دهند که ویروس جدید کرونا به‌طور مستقیم به سلول‌های T حمله نمی‌کند. در عوض، عفونت ویروس کرونا باعث آزادی سایتوکاین‌ها می‌شود و این مواد باعث از دست رفتن و فرسودگی سلول‌های T می‌شوند.

نتایج کار این پژوهشگران در اول ماه مه در ژورنال «مرزهای ایمنی‌شناسی» منتشر شده است.

به گفته این پژوهشگران، نتایج این بررسی شواهد جدیدی درباره چگونگی درمان کووید-۱۹ به دست می‌دهد.

دکتر یانگ‌ون چن از دانشگاه پزشکی نظامی سوم در چانگ‌کینگ در چین و سرپرست این پژوهش گفت: «ما علاوه بر کارکرد تنفسی بیماران باید توجه بیشتری به شماره سلول‌های T و کارکردشان داشته باشیم.»

به گفته چن، اقدام فوری‌تر و زودرس ممکن است در بیماران با شماره پایین لنفوسیت‌های T لازم باشد.

او به‌علاوه یادآور شد که پژوهش‌های آینده باید بر زیرگروه‌هایی از سلول‌های T که ممکن است مهم‌ترین نقش را در مبارزه با کووید-۱۹ داشته باشند و همچنین شناسایی داروهایی که شمارش و کارکرد سلول‌های T را تقویت کنند، متمرکز باشند.

, , , ,
نوشتهٔ پیشین
فراخوان پذیرش بدون آزمون در مقطع دکتری تخصصی (Ph.D) سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ دانشگاه تهران
نوشتهٔ بعدی
کلاس های نکته و تست آنلاین ویژه داوطلبین دکتری ژنتیک پزشکی

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp
error: Content is protected !!