فوق دکتری ژنتیک پزشکی

بررسی کارنامه کارشناسی ارشد ژنتیک انسانی

فوق دکتری ژنتیک پزشکی

در این مقاله قصد داریم در مورد یکی از دوره های آموزشی به نام فوق دکتری ژنتیک پزشکی  یا به عبارتی پسا دکترای  ژنتیک اطلاعاتی را به دوستان عزیز ارائه کنیم (post doctoral) .

 این دوره با دوره دکتری متفاوت بوده و بعد از فارغ التحصیل شدن در مقطع دکتری امکان گرفتن پذیرش در مقطع پست داک در برخی دانشگاه های کشورهای مختلف برای علاقه مندان به ادامه تحصیل  وجود دارد. البته در میان فارغ التحصیلان مقطع دکتری گروهی علاقه مند به ادامه تحصیل مجدد در مقطع دکتری در رشته ای دیگر یا در خارج از کشور هستند که به دلیل طول دوره 4 ساله دکتری تعداد کمتری این مسیر را  در مقایسه با دوره فوق دکتری انتخاب می کنند.

دوره فوق دکتری در وهله ی اول نه به عنوان یک دوره آموزشی بلکه به عنوان یک دوره پژوهشی شناخته می شود که هدف آن افزایش مهارت های تخصصی و عمیق تر شدن در موضوعی خاص و نیز افزایش مهارت های تحقیقاتی و پژوهشی و تقوت رزومه محقق می باشد که معمولا در پایان منجر به چاپ و انتشار یک کار علمی پژوهشی خواهد شد.

طول دوره فوق دکتری با توجه به دانشگاه و یا موسسه آموزشی که اقدام به فراخوان جذب نیروی این دوره کرده متفاوت می باشد و می تواند بین 1 تا 5 سال متغیر باشد. برای آگاهی از دوره های اعلام شده داوطلب باید به جستجو در سایت دانشگاه های مختلف بپردازد تا بتواند از فراخوان های مربوطه اطلاع یابد و نسبت به ثبتنام و نام نویسی جهت اخذ پذیرش اقدام کند.

داوطلب باید طرح تحقیقاتی مشخصی داشته باشد تا بتواند پس از یافتن مرکز مورد نظر جهت اخذ پذیرش، موضوع تحقیق و هدف از انجام آن و نتیجه مورد انتظار را در قالب یک طرح خلاصه شده به دانشگاه مورد نظر ارائه کند تا توسط اساتید راهنمای مرکز مورد نظر مورد بررسی قرار گیرد. (ترجیحا بهتر است این طرح مرتبط با رشته ی فرد و مناسب در راستای اهداف دانشگاه مقصد باشد تا شانس پذیرش را نیز افزایش دهد).

پس از بررسی در صورت تایید موضوع و پژوهش در مرکز آموزشی مورد نظر، داوطلب می تواند همکاری پژوهشی خود با استاد راهنمای مربوطه را آغاز کند.

در ارتباط با هزینه های دوره فوق دکتری لازم به ذکر است که این دوره ها نه تنها رایگان بوده و دانشگاه ارائه دهنده دوره، هزینه ها و مخارج را تقبل می کند و نیازی به پرداخت شهریه از جانب پژوهشگر وجود ندارد بلکه امکان بهره مندی از گرنت و بورسیه تحصیلی به همراه دریافت حقوق نیز وجود دارد .

لازم به ذکر است همانطور که در بالا اشاره شد این دوره بیش از آن که یک دوره آموزشی باشد یک  دوره پژوهشی بوده و به همین دلیل در پایان این دوره مدرک آموزشی خاصی به دانشجو تعلق نمی گیرد برای مثال دوره فوق دکتری ژنتیک پزشکی اگر در جایی ارائه بشود صرفا به عنوان یک دوره پژوهشی بوده و دانشجوی پس از گذراندن آن نمیتواند مدرک این دوره را در جایی به عنوان یک مدرک آموزشی ارائه دهد.

امیری تحریریه مجموعه ی کنکوران

تمام آنچه میخواهید در مورد دکتری ژنتیک پزشکی بدانید اینجاست!!!

, , , , , , , , ,
نوشتهٔ پیشین
چارت درسی ارشد ژنتیک انسانی/پزشکی
نوشتهٔ بعدی
ظرفیت دکتری ژنتیک پزشکی

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp
error: Content is protected !!