وزارت علوم هنوز برای اجرای مصوبه حمایت از فعالیت تمام وقت دانشجویان دوره دکتری اقدام نکرده است

دکتری

کارشناس علم و فناوری با بیان اینکه وزارت علوم هنوز برای اجرای مصوبه حمایت از فعالیت تمام وقت دانشجویان دوره دکتری اقدامی نکرده، گفت: یکی از راه‌­های تامین هزینه­ مستمری دانشجویان دکتری گرفتن پروژه‌­های تحقیقاتی از بخش خصوصی است.
امین رحمانی کارشناس علم و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس با بیان اینکه تحقیق و توسعه یکی از الزامات پیشرفت در علوم مختلف است، گفت: محققان علاوه بر امکانات و تجهیزات به حفظ تمرکز و پیگیری و مداومت بر انجام پژوهش هم نیاز دارند و این مساله از نگاه مسئولان و سیاستگذاران هم مغفول نبوده است زیرا در دی­‌ماه سال ۹۰ «ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور» مجموعه سیاست­‌هایی را با عنوان «سیاست‌های اجرایی حمایت از فعالیت تمام وقت دانشجویان دوره دکتری با تامین هزینه‌های تحصیلی و معیشتی آن‌ها با نظارت استادان راهنما» در حمایت از دانشجویان دکتری تصویب کرد که این مصوبه با تاکید بر تامین هزینه معیشتی در قبال حضور تمام وقت دانشجویان دکتری دستگاه‌­ها را ملزم می­‌کند تا مبلغی را به عنوان پژوهانه برای دانشجویان دوره دکتری اختصاص دهند.

وی با بیان اینکه بر اساس این مصوبه، وزارت بهداشت به دانشجویان دوره تخصص با حضور در دانشگاه یا بیمارستان مستمری ماهانه اعطا می­‌کند، گفت: البته بعد از گذشت چند سال از تصویب این مصوبه هنوز اقدام موثری در دانشگاه­‌های وزارت علوم صورت نگرفته است.

رحمانی گفت: البته با توجه به آمار حدود ۱۰ هزار نفر ورودی هر ساله دوره دکتری در دوره روزانه است که اگر ماهیانه ۲ میلیون تومان به هر نفر داده شود و با فرض میانگین دوره تحصیل ۵ سال حدود ۱۲ درصد بودجه وزارت علوم می­‌بایست صرف تامین مستمری دانشجویان دکتری شود که سهم قابلی است و از طرفی وزارت علوم توانایی تامین چنین پولی از بودجه نفتی ندارد، پس مسئولان امر باید به فکر منابع دیگری برای تامین این مبلغ باشند.

این کارشناس علم و فناوری ادامه داد: یکی از راه‌­های تامین هزینه­ مستمری دانشجویان دکترای وزارت علوم گرفتن پروژه‌­های تحقیقاتی از صنایع و بخش خصوصی است. در حقیقت اگر دانشگاه‌­های کشور همانند سایر دانشگاه‌های معتبر جهان ملزم به تامین بودجه خود از طریق ارتباط با صنعت و دریافت پروژه‌های صنعتی از آن شوند بسیاری از مشکلات مالی از جمله تامین هزینه‌­های دانشجویان دکتری حل می‌شود و این مهم جز با مستقل کردن دانشگاه‌ها از لحاظ مالی و تقویت هیئت امنای آنها امکان پذیر نیست.

وی گفت: در این شرایط از دانشگاهی که نیازهای مالی خود را از بودجه نفتی تامین می‌کند نمی­‌توان انتظار داشت که با ارتباط گیری با صنعت، کمکی به خود و اقتصاد کشورش بکند بنابراین دانشگاه‌ها باید به سمت دانشگاه کارآفرین و نسل سوم گرایش یابند.

نوشتهٔ پیشین
معرفی بیش از ۱۸هزار متقاضی وام ازدواج دانشجویی دانشگاه آزاد به بانک‌های عامل
نوشتهٔ بعدی
ابلاغ آیین‌نامه دانشجویان غیرایرانی غیربورسیه بزودی

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp
error: Content is protected !!