رشد ۲۵ درصدی شاخص کیفیت مقالات دانشگاه علم وصنعت

دکتر امیرحسین دوایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، ارتقای کیفیت را اصلی ترین رویکرد معاونت پژوهشی دانشگاه علم و صنعت عنوان کرد و گفت: خوشبختانه هم در زمینه کمیت و هم در زمینه کیفیت مقالات تولیدی رشد قابل توجهی داشته ایم و این موفقیت ها در شرایطی به دست آمده که با سخت ترین تحریم ها و محدودیت های بین المللی رو به رو بودیم.
وی همچنین به رشد ۱۰ درصدی آمار تولید مقاله در دانشگاه علم و صنعت اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با وجود مشکلات ناشی از تحریم و تنگناهای مالی، دانشگاهیان علم و صنعت در سال ۲۰۱۴ تعداد هزار و ۱۴۰ مقاله ISI تولید کردند که این آمار نسبت به سال قبل از آن رشد ۱۰ درصدی نشان می دهد.
دوایی درباره رشد کمی و کیفی مقالات تولیدی دانشگاه علم و صنعت در سال جاری میلادی (۲۰۱۵) نیز گفت: هرچند هنوز تا پایان سال میلادی، چند ماهی باقی مانده است اما روند تولید مقاله در دانشگاه علم و صنعت نشان می دهد که امسال نیز احتمالا رشدی مشابه سال گذشته داشته باشیم.
وی درباره جایگاه دانشگاه علم و صنعت در سطح دانشگاه های آسیا نیز گفت: براساس آخرین آمارهای منتشره از سوی موسسه تامسون رویترز، دانشگاه های علم و صنعت، صنعتی شریف و صنعتی اصفهان از ایران در فهرست ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته اند.
دوایی ادامه داد: در این رتبه بندی، دانشگاه علم و صنعت در ردیف ۶۹ دانشگاه های آسیایی جای گرفته است.
وی به وضعیت دانشگاه علم و صنعت در رتبه بندی دانشگاه ملی تایوان NTU اشاره کرد و گفت: نتایج رتبه بندی NTU در سال ۲۰۱۴ نشان می دهد که دانشگاه علم و صنعت در میان دانشگاه های فنی و مهندسی جهان رتبه ۱۹۳ را کرده و به عبارت دیگر در جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است.
دوایی افزود: در این رتبه بندی، دانشکده مکانیک رتبه ۶۰، دانشکده کامپیوتر رتبه ۱۶۸، دانشکده عمران رتبه ۱۷۸، دانشکده برق رتبه ۲۳۱ و دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه علم وصنعت ایران نیز رتبه ۲۵۶ جهان را کسب کرده اند.
وی درباره انتشار مجلات علمی و پژوهشی در دانشگاه علم و صنعت نیز بیان داشت: اکنون ۱۳ مجله علمی پژوهشی در دانشگاه علم و صنعت منتشر می شود و با توافقات و رایزنی های صورت گرفته، یکی از مجلات ما که در فهرست نشریات ISI نیز هست، به زودی توسط انتشارات بین المللی اشپرینگر منتشر خواهد شد.

**وضعیت طرح های کلان در دانشگاه علم و صنعت
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت درباره طرح های کلان ملی که با تصویب شورای عالی عتف (علوم، تحقیقات و فناوری) به این دانشگاه واگذار شده است نیز گفت: دانشگاه علم و صنعت در چندین طرح کلان ملی همچون فناوری عصبی برای رفع مشکل بیماران ضایعه نخاعی، حمل و نقل ریلی پرسرعت، پلت فرم ملی خودرو و موتورهای توربینی به عنوان دانشگاه محوری ایفای نقش می کند که اجرای برخی از آنها در عمل با مشکلاتی رو به رو شده است.
وی توضیح داد: مثلا در طرح کلان حمل و نقل ریلی پرسرعت، شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران به عنوان دستگاه بهره بردار مطرح است و طبق مصوبات شورای عالی عتف باید نیمی از اعتبارات طرح را متقبل شود اما به دلیل همسان نبودن برنامه های توسعه ای شرکت راه آهن با موضوع توسعه قطارهای پرسرعت تا ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت، این شرکت از تامین اعتبارات مورد نیاز طرح سر باز زده و اعلام کرده که در شرایط فعلی، تنها درصدد افزایش سرعت قطارها تا ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت است.
دوایی، هموار بودن مسیرهای اصلی ریلی در ایران را مزیتی برای توسعه خطوط پرسرعت برشمرد و خاطرنشان کرد: کشوری مانند ژاپن با اینکه به لحاظ جغرافیایی، ناهمواری های زیادی دارد و گسترش خطوط پرسرعت مستلزم صرف هزینه های زیاد است باز هم استفاده از فناوری های مرتبط با قطارهای پرسرعت را در دستور کار قرار داده است.
وی درباره طرح کلان پلت فرم ملی خودرو که دانشگاه علم و صنعت به عنوان دانشگاه محوری معرفی شده است نیز گفت: هرچند در ابتدا شرکت سایپا از این طرح حمایت کرد اما پس از تغییرات مدیریتی در این مجموعه، پشتیبانی سایپا از طرح کلان پلت فرم ملی خودرو کاهش یافته است.
معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت همچنین از اتمام طراحی و ساخت دستگاهی برای کمک به تحرک بیماران قطع نخاعی در این دانشگاه خبر داد و گفت: یکی از طرح های مهم ما در حوزه مهندسی پزشکی به «ایجاد حرکت از طریق تحریک عضلات برای بیماران قطع نخاع» اختصاص یافته و دستگاهی برای تحریک عضلات بیماران قطع نخاعی تولید شده که مرحله تست آزمایشگاهی را می گذراند.

نوشتهٔ پیشین
تقویم آموزشی نیمسال اول سال تحصیلی جدید دانشگاه فرهنگیان زاهدان اعلام شد
نوشتهٔ بعدی
۲۱ شهریورماه؛ آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه یزد

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp
error: Content is protected !!