وزیر علوم اعلام کرد تکلیف بورسیه ای‌ها نهایی شده / دولت در مورد دانشگاه فرهنگیان نظر مساعدی ندارد

کنکوران

به گزارش «نماینده» متن گفتگوی حجت الاسلام عبادی را در زیر بخوانید:
به عنوان اولین سوال ، کمیسیون آموزش در خصوص بیانات مقام معظم رهبری درباره نظارت بر مسائل فرهنگی دانشگاه ها چه اقداماتی انجام داده و چه نظارتی در سال تحصیلی جدیددارد؟
مباحث فرهنگی، مباحث بسیار مهم و حیاتی هستند اگر در این مسائل دقت نکنیم و سهل انگاری کنیم و مسائل فرهنگی را اولویت های بعدی مد نظر قرار دهیم؛ ضربه ای می خوریم که سال ها در اقتصاد و سیاست و اجتماع و این ها تاثیرگذار خواهد بود.انقلاب ما انقلاب فرهنگی بود و به همین جهت سلطه فرهنگی غرب که مدت هاست برنامه ریزی شده که سلطه فرهنگی ایجاد شود.
فرهنگ خط مقدم مبارزه است
سلطه فرهنگی زمینه ساز سلطه سیاسی، نظامی و اقتصادی است .به عبارتی فرهنگ خط مقدم مبارزه است به همین جهت مقام معظم رهبری همیشه بحث فرهنگ خیلی تاکید داشتند مخصوصا دانشگاه ها که جوانان عزیز در انجا هستند و آموزش پرورش ، دو مکان مهم هستند. بعضی کشورها اصلا وزارت فرهنگ و وزارت آموزش و پرورش یکی دارند قدیم هم همین جور بوده و وزارت فرهنگ بود. اتفاقی که در حال حاضر افتاده ، وزارت فرهنگ و ارشاد از آموزش و پرورش جدا شده است. به نظرمن باید بررسی بشود که اگر این دو وزارتخانه را با هم ادغام کنند چه طور می شود که در آموزش و پرورش ما حتما باید یکی از اولویت های ما در کنار آموزش حتما مباحث فرهنگی باشد نسل آینده رو ما داریم پرورش می دهیم و نسل آینده را می توانیم به گونه ای پرورش بدهیم که کاملا متفاوت از نسل امروز باشند .متکامل تر عیب های امروزی را نداشته باشند و کمالات امروزی را داشته باشند.
این بخش قابل توجه فقط مختص آموزش نیست بلکه فرهنگ سازی هم هست ما چه در فرهنگ حجاب و عفاف و ارزش های اسلامی و دینی را چه بحث فرهنگ نظم و برنامه ریزی و انضباط و فرهنگ راهنمایی رانندگی ما را با کشورهای دیگر مقایسه کنید .این مسایل کجا بایداصلاح شود به نظرم در آموزش و پرورش نیاز هست که یک پژوهشی صورت بگیرد
ما نمی خواهیم بدون پژوهش ادغام کنیم حتما موسسات مختلف، پژوهشی انجام بدهند و این ایده ادغام این دو وزارتخانه را به صورت جدی پیگیری کنند نکته اینکه مبحث دانشگاه هم خیلی مهم است .
تاکید رهبری برنظارت بر اجرای کنسرت در دانشگاه ها
مقام معظم رهبری هم تاکید فرمودند بحث کنسرت ها را تذکر دادند کمیسیون آموزش هم در بحث ورود پیدا کرد حتی ما جلساتی داشتیم که وزیر ،معاونین وزیر و معاونت فرهنگی بوده و همین بحث ایده های مقام معظم رهبری را ازآنها خواستیم که چه کاری کردید و چه برنامه ریزی دارید و طبق جایگاه نظارتی که مجلس دارد از وزیر خواستیم که حتما در این چارچوب حرکت کند البته جناب وزیر انصافا قول دادند و خودشون هم متمایل هستند .
بحث کنسرت ها همانطورکه می دانید اصل موسیقی اگر حلال باشد که مانعی ندارد منتها متاسفانه فضاها به یک سمت و سویی می رودو کنسرت ها حواشی پیدا می کنند .غالبا نباید پدرها و مادرهایی که بچه ها ی خود را دانشگاه می فرستند نگران شوند. ما مواردی بوده که کنسرت در دانشگاهی برگزار شده پدرها و مادرهای همون بچه هایی که در کنسرت شرکت کردند ابراز نگرانی کردند که ما بچمون را امانت دادیم دانشگاه شما حالا چه رفتاریه، خیلی نگران می شوند چون جوانان بالاخره علی رغم ظرفیت بالایی که دارند آسیب پذیری هم دارند که باید به این مسیله دقت کنیم.
لزوم توجه جدی آموزش و پرورش به مباحث فرهنگی
به خاطر نسل آینده هم آموزش و پرورش و آموزش عالی باید ورود جدی در بحث های فرهنگی داشته باشد بنابراین کمیسیون جلسات متعدد داشته بحث های نظارتی ورود کرده حتی مواردی بوده که مشکلات فرهنگی در بعضی مناطق بوده که دقیقا با آمار و ارقام و مستندات و حتی فیلم و یا مکتوب گزارش شده و اگر چیزی بوده در کمیسیونمطرح شده واز وزیر محترم هم خواسته شده تا به مراجع مربوطه تذکر داده شود که اصلاح کنند.

در حوزه پوشش دانشجویان ؛ شنیده شده که بعضی از دانشجویان با پوشش بدی دانشگاه می روند ودانشگاه هیچ مشکلی برای ورود این افراد ندارد و سفرهای خارجی ترتیب می دهند! مجلس به صورت جزئی هم در این قضیه ورود کرده که سال تحصیلی جدیدشاهد این اتفاقات نباشیم؟
در مورد سفرها را ورود کردیم دقیقا بحث سفرها و احیانا اردوهای مختلط این بحث را مطرح کردیم و مستنداتی اگر بوده ارائه کردیم. طبیعتا وزارت علوم هم این را متمایز می داند و می گفت هیچ برنامه ای ما برای اردوهای مختلط نداریم و اگر هم جاهایی می بینیم که این قضیه وجود دارد در واقع اصلا از طرف دانشگاه انجام نشده خود دانشجوها برای خودشون خارج از محیط دانشگاه چنین برنامه ای را ریختند و مربوط به داخل دانشگاه نبوده است.
اگر مواردی بوده اظهارات افراد را در بحث خارج کشور بررسی و بحث کردیم اگر احیانا مواردی داشت که مستنداتی داشتید که نشان بده خود دانشگاه ها بیان اردوی مختلط برگزار کنند یا سفرهای خارج کشور که مختلط باشد حتما به ما بگوییدتا ما بررسی می کنیم.
سال گذشته دانشگاه آزاد بخش نامه ای ابلاغ کرده بود که به حراست و انتظامات دانشگاه آزاد دستورداد که اجازه برخورد با افراد بدحجاب با پوشش بد را ندارند!این مسئله رسانه ای شد و سرو صدا کرداما کسی پاسخگو نبود و کمیسیون آموزش و کمیسیون فرهنگی مجلس باعث شدند که مسئولین دانشگاه آزاد برای پاسخگویی به مجلس بیایند
دقیقا همین اتفاق افتاد و بعد از این که آن بخش نامه صادر شده بود ما وزیر و رئیس دانشگاه آزاد را خواستیم. دکتر میرزاده مباحثی داشتند که تا جایی که یادم هست ایشون گفتند ما این بخش نامه را صادر کردیم ولی نه به معنای این که حجاب نباشد
بحث های فرهنگی نباید فدای مسائل سیاسی شود

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد هم در اصفهان چند وقت پیش در مراسمی که چیزی مثل کنسرت های دانشگاهی که اشاره کردید بود،گفت که نسیم تغییرات جدید از دانشگاه به وزش در می آید و این یک نمونه است. به نظر می آید وقتی تکه های پازل را کنار هم می چینیم یک برنامه ریزی هست تا برای اینکه تغییرات فرهنگی این تیپی ایجاد شود. مجلس به این نتیجه رسیده و تذکری داده به وزیر علوم یا نه؟
یقینا جهت دهی دولت جدید همین گسترش کنسرت ها بود تا مقام معظم رهبری موضع گیری کردند و اتفاقا من در بحث کنسرت ها بود که گفتم چه این مباحث را ما قبلا نداشتیم این ها اظهار می کردند این مسائل دست ما نیست ما برنامه خاصی نداریم گفتم الان شما بگید چرا الان زیاد شده چرا الان این مسائل زیاد شده و چرا محکوم نمی کنید شما ابراز کنید بگید که ما مخالف این هستیم همین هم نمی گویید که بنابراین احساس ما این است که جریانی علاقه دارد به این کار که این بحث های کنسرت و این ها افزایش پیدا کند .
شاید از نظر سیاسی هم بخواهند نگاه سیاسی به این بحث داشته باشند تا نگاه فرهنگی آرای یک قشر خاصی از جامعه که بالاخره درصد خاصی هستند جلب شود. عرض من این است که بحث های فرهنگی واقعا نباید فدای مسائل سیاسی بشود این مسائل آنقدر مهم اند و مقدسند که اگر کوتاهی بکنیم آسیب پذیری های غیرجبرانی دارند .
ما هرگز در بحث های سیاسی نباید با فرهنگ به خاطر سیاست بازی کنیم .خیلی فرهنگ مهم است همان تعبیری که مقام معظم رهبری دارند که مثل هوا می ماند اگر هوا آلوده باشد تمام انواع سلول ها و اعضای بدن متاثر می شوند کار راخراب می کنند اگر هوا سالم باشد روی تمام اعضای بدن و انواع اقسام سلول ها تاثیردارد فرهنگ هم اگر یک فرهنگ خوب نابی باشد و سالم باشد روی بحث اقتصاد، فرهنگ، سیاست در تمام اجزای اجتماع تاثیرگذار است ما نباید در بحث فرهنگ سیاسی کار کنیم .
بحث فرهنگ را نباید فدای انتخابات بکنیم عرصه امروز بیش از هر زمان دیگری عرصه جنگ است از جنگ تحمیلی با جنگ فرهنگی عجیبی داریم این جنگ نیاز به جانباز فرهنگی دارد شهید فرهنگی دارد ما نیاز به آزاده داریم حتی حیثیت خودمان و شخصیت خودمان آسیب دید؛ دید ولی باید از این فرهنگ دفاع کنیم اینقدر هم غربی ها روی فرهنگشان حساسند من براثر ماموریتی که از طرف مجلس پیدا می کردیم بعضی کشورها مسافرت داشتیم واقعا حقوق زن در ایران با حقوق زن در کشورهای غربی و اروپایی اصلا قابل مقایسه نیست . در ایران یک مرد ایرانی اینقدر رومانیتک و بامحبت نسبت به همسرش هست گرفتار مفاسد اخلاقی نیست زنش آسایش روحی وروانی دارد فرهنگ غالب ایرانی همه جا هست البته استثنا هم هست غرب هم استثنا دارد.
وقتی می گوییم فرهنگ ایرانی اسلامی منظور جغرافیا نیست همچنان می گوییم که فرهنگ غربی منظورجغرافیایی غربی نیست حرمتی که مرد ایرانی نسبت به زنش قائل است در غرب نیست واقعا نیست زن ها مجبورند بروند کار کنند. یک بحث های مفصلی در مورد حقوق زن و این که در ایران رعایت می شود در غرب رعایت نمی شودغ داشته ام که این سایت های بیگانه سایت هایی که اصلا در خارج بودند چنان ناراحت شدند و یک تهاجم عجیبی بر علیه بنده آغاز کردند و فحاشی شد که من هزار تا بحث سیاسی کردم یک باربه من متعرض نشدند
گاهی خیلی تند بر علیه امریکا صحبت کردم هیچ وقت عصبانی نشدند ولی تا روی فرهنگشون انگشت گذاشتیم به اصلا نتوانستند تحمل نقد کنند و شروع به فحاشی کردند تازه فهمیدم که چه قدر روی فرهنگ خودشان تاکید دارند و اگر کسی نسبت به فرهنگشان حالت تهاجمی بگیرد چه قدر عصبانی می شوند .
باید میزان حساسیت و تعصب به فرهنگ اسلامی ایرانی افزایش یابد
اگر ما می خواهیم از غربی ها تقلید کنیم نسبت به فرهنگ اسلامی ایرانی مون خیلی حساس باشیم کسی تهاجم کرد بلافاصله باهاش مقابله کنیم که در عین حال ما منطق داریم و معارف غنی داریم که آنها ندارند.
یقینا ما که از قبل دغدغه داشتیم هم وقتی که مقام معظم رهبری ورود پیدا کردند مایه قوت قلب ما شد و یقینا فضای کمیسیون آموزش فضای کاملا حساس نسبت به مسائل فرهنگی است و جلسات متعددی داشتیم هر بحث ضد فرهنگی احیانا سازمان دهی شد وکمسیون آمادگی نظارت کنه و و بررسی رادارد.
بحث بورسیه یک بازی سیاسی بود

در خصوص بورسیه ها؛ الان تقریبا یک در رسانه ها می شنویم این بحث تمام شده ولی ۳ هزار بلاتکلیف هستند با هزینه ها و زمانی که گذاشتند ؛ نظر شما چیست؟
برداشت خود من نسبت به بحث بورسیه ها این است که بازی سیاسی بود که شکل گرفت ما مدافع معدود افرادی که تخلف بکنند نیستیم بنده خیلی خوشحال می شوم با کسی که واقعا تخلف محرز قانونی داشته باشد یا فساد اقتصادی داشته باشد از هر جناحی که باشد برخورد شود.
افرادی که خودشان را آویزان به جناح های مختلف سیاسی کشور می کنند و دنبال مفاسد اقتصادی و رانت هستند این ها هیچ علاقه ای به جریان سیاسی ندارندو شعارهای آنها اگر دقت کنید تندتر از بقیه ممکن است باشد فقط به خاطر این که عاشق خودشان هستند و جناح های سیاسی بدانند اینان عاشق خودشان هستند و نه عاشق جناح سیاسی .درخواست ما این است که هیچ جناح سیاسی واکنش نشان ندهد واستقبال هم بکند ولو فرد متخلف و مفسد اقتصادی از جناح او باشد.
هر دولتی باروی کارآمدن، می خواهد دولت قبلی را مقصر جلوه دهد
بورسیه ها هیچ نسبتی با بنده نداشتند که ازآنها دفاع کنم ولی غصه می خوردیم افراد نخبه آدم های صاحب فکری که تحصیل می کنند ملعبه یک بازی سیاسی قرار بگیرند هدف کلی هم متاسفانه این است که در دولت های ما وقتی یک دولت جدید روی کار می آید سعی می کنه به انواع و اقسام کارهایی که بتواند دولت قبلی را مقصر جلوه بدهد به جای این که بنشیند و خود را اثبات کند شروع می کند به نفی دیگری مشکل بزرگی است در کشور ما دائم سعی می کنیم دیگران را نفی کنیم
متاسفانه در بحث بورسیه ها به نظرم بازی سیاسی صورت گرفت با حیثیت خیلی از اندیشمندان، صاحب نظران و نخبگان کشور بازی شد ذهن این افراد را مشغول کرد از فضای علمی خارج کرد الان مجبورند تحصیل می کنند و مدتی ادامه می دهند ولی می بینید که ذهن مشغول است و نمی توانندتمرکز کنند لذابه کمیسیون اصل ۹۰ گفتیم که ورود کند و آقای وزیر هم قبول کردند که کمیسیون اصل ۹۰ دقیقا مو را از ماست بیرون می کشد و قانون را دقیقا بررسی می کند

آقای پورمختار آدم مستقل آزاده ای است جناح ها روی وی تاثیری ندارد ایشان هم بررسی کرد و به صورت حقوقی مشکلی وجود ندارد از جهت قانونی مشکل ندارند و یک مقاومت هایی باز صورت گرفت تا اینکه مقام معظم رهبری هم اشاره کردند که اگر هم تخلفی باشد به این شکل رسانه ای بکنید درست نیست در این حدم نیست و تا اینکه آقای وزیر علوم هم اعلام کردند ۹۷ درصد مشکلات بورسیه حل شده
گاها بعضی دانشجویان بورسیه با ما تماس می گیرندو به عنوان نمایندگان اظهار می کنند که حل نشده و اظهار نگرانی می کنند که این آماری که داده شده را بررسی کنیدو نظارتی شود . شاید درست نباشد این سخنان گفته شود ما می خواهیم بررسی بکنیم
وزارت علوم رایی که کمیسیون اصل ۹۰ داده را نپذیرفته و هم چنان هم نمی پذیرد در نشست خبری وزیر علوم اعلام کرد تکلیف این افراد نهایی شده تعداد زیادی باید هزینه بدهند و تحصیل کنند.
همه باید تابع قانون باشیم
وزارت علوم قضیه را حل شده می بیند در صورتی که اینها اصرار دارند که بورسیه شدن و باید هزینه هاشون پرداخت بشه من از این لحاظ می خواستم ببینم.
همه باید تابع قانون باشیم قانون مراجعی را مشخص کرده در این بحث ها ورود پیدا کند فرق کار سیاسی و کار کارشناسی مشخص بشود کمیسیون اصل ۹۰ مرجع رسیدگی است خود وزیر قبول کرده بود که کمیسیون اصل ۹۰ تشکیل شود من فکر می کنم ارزش ندارد که تعداد نخبگانی که تخلفشان محرز است معدودند و زیاد نیستند.
اولین بار دانشجویان بورسیه هستند یعنی سال ها بوده و در دوره های مختلف هیچ وقت حاشیه ساز نشدند و تعداد معدودی که شما می گویید درصد واقعا خیلی پایینه
از ۳۶۰۰ نفری که می گفتند ۳۶ نفر فقط ظاهرا مشکل دارند در دوره های قبل آیا بررسی شده کسانی که رفتند به اندازه ۳۶ نفر تخلف وجود داشته یا نه؟ منظورم این است که این تخلف شاید یک تخلف عادی است یعنی همه دوره ها ممکنه این وجود داشته باشه منتهی اینکه به خاطر تخلفی که احتمال دارد در همه دوره ها وجود داشته یک مسئله را اینقدر بزرگ کرده و با آبروی افراد بازی کردن یک مقدار جای بحث دارد.
​قانون جنبه بهانه جویی ندارد
دقیقا همان سیاه نمایی دولت های جدید برای دولت های قبل است قبلا هم این کارها وجود داشته منتهی در این چارچوب ارزیابی می کنیم و کمیسیون آموزش هم چون جریانات سیاسی شده می خواهد روشن شود و نه فقط مال دولت قبل بلکه از سال ۶۸ به بعد همه باید بررسی شود که ببینیم چه کسانی تخلف کردند
سپس ببینیم آیا این عزیزانی که مبنای حقوقی را گرفتند این همه متخلف را درآوردند نسبت به بقیه متخلفان ادوار گذشته هم با این چرتکه جلو می روند چون قانون است جنبه بهانه جویی ندارد بعضی جاها تفسیرش مثل موم است ممکن است یک برداشت سخت گیرانه بکنید می توانید یک برداشت ساده بگیرید باید حقوقدان تشخیص بدهد
پرونده بورسیه باید در همه ادوار هم تراز باهم بررسی شود
اگر می خواهد قضاوتی شود باید برای همه دولت های گذشته همه با یک تراز بریم جلو این تحقیق و تفحصش که در کمیسیون تصویب شده و انجام خواهد شد.

بعد از اینکه بحث دانشجویان بورسیه مطرح شد تعدادی از دانشگاه های کشور اقدام به جذب استاد می کنند با توجه به اینکه پارامتر در انتخاب بورسیه ها پارامتر فرهنگی بوده این احتمال وجود ندارد که قشری از استادان را محروم شوند؟
وقتیکه کار یک کار سیاسی می شود هر چیزی احتمال دارد تمام این بحث ها را نمی شود بگوییم منتفی است انگیزه انگیزه سیاسی باشد و کارشناسی نباشد پشتش بحث های مختلفی است از طریق مصوبه ۶۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی و استفساریه حتی قوه قضاییه هم نمی تواند به این قضیه ورود کند که دیوان اداری هم قبل از صحبت های رهبری گفت ما معتقدیم به عده زیادی ظلم شده اما اجازه ورود نداریم کمیسیون اصل ۹۰ چند بار موضع گیری کرد و گفت که ما این کارها را خلاف می دانیم منتها الان وزارت علوم جواب مشخصی نمی دهد
با توجه به اینکه قوه قضاییه نمی تواند ورود کند اما نظرش را داده مجلس نظرش را داده بالاخره تکلیف این عده ای که آینده زندگیشان مشخص نیست ؛ چیست؟در میان آنها کسانی هستند که با بالاترین معدل ها در رشته های مهندسی لغو بورس شدند
همین طور است خود وزارت علوم آقای پورمختار رئیس کمیسیون اصل ۹۰ را انتخاب کرد ایشان جزو کمیسیون آموزش نیست وزارت علوم یک گروهی را تشکیل داد و چند تا نماینده بودند که خودشون آقای پورمختار را انتخاب کردند بیاید نظر بدهد و عجیب این بود که وزارت علوم سراغ پورمختار رفتند بعد هم وزارت علوم گفت که هر چه کمیسیون اصل ۹۰ بگوید ما می پذیریم و بعد هم که نظر داد نپذیرفتند
مرجع قانونی قضایی مسئول رسیدگی پرونده بورسیه شود
این نارسایی به نظرم باید برطرف شودشورای عالی انقلاب فرهنگی باید در این بحث تجدیدنظر کند چون الان داد مظلوم به هیچ کجا نمی رسد باید یک مرجع قانونی قضایی رسیدگی کننده باشد
باید مشخص شود که چه کسانی با حیثیت این بورسیه ها بازی کردند و ضربه علمی به کشور وارد کردند در چه اتاق فکری این کار صورت گرفته افراد باید مشخص شود برخورد شود و به مجلس معرفی شوند کار تخلف است هیچ کس به نظام اطمینان پیدا نمی کندباید حتما بااین قضیه برخورد شود و شورای عالی انقلاب فرهنگی حتما تجدید نظر کند
به نظرم همین مسئله نشان می دهد این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی معلوم می شود اشکالاتی داشته و الان می توانند تغییرش بدهند یا مصوبه اش را لغو کنند.

الان استخدام دانشگاه فرهنگیان لغو شده ورودی های ۹۳ بلاتکلیف هستند. مجلس این موضوع را آیا رسیدگی کرده یا نه؟ چون همین قضیه دارد در دانشگاه صنعت نفت هم اتفاق می افتد؟
همه استخدام ها به نوعی کمیسیون آموزش باهاش مرتبط نیست استخدام های وزارت نفت یا جای دیگر در جریان نیستم چون کار گسترده است یکی از مشکلات نمایندگی هم همین است که اینقدر حوزه کاریش گسترده است بهتر است خود دستگاه ها توضیح بدهند چون کاری در این زمینه نکردم.
دولت به دنبال تغییر رویکرد در دانشگاه فرهنگیان است
در مورد دانشگاه فرهنگیان احساسم این است که دولت نظر مساعدی ندارد ما اگر بخواهیم دو دیدگاه هست بعضی می گویند دانشگاه فرهنگیان باشد بعضی می گویند لزومی نداره دسته ای که می گویند لزومی ندارد استدلالشون این است که الان دانشجویی که دیپلم بوده و سال اول دانشگاهش است باید بورسیش کنیم استخدامش کنیم ولی این در حالی است که هزاران فارغ التحصیل فوق لیسانس و حتی دکتری یا لیسانس که خیلی زیاد است بیکار هستند و جویای کارند.
همین افرادی که می خواهند ازدواج کنند راجذب کنیم در نهایت یک دوه آموزشی قرار بدیم که روش تدریس و روش تعلیم و تربیت را یاد بگیریم و بعد استخدام آموزش و پرورش شوند این یک دیدگاه است
دیدگاه دیگری هست که ما باید برای بحث اموزش و پرورش که از مهمترین وزارتخانه های ما هست پرورش نیروی خاص داشته باشیم و مخصوصا اگر دانشگاه فرهنگیان شکل بگیرد و تقویت شود مثل قبل نیست
الان نخبه ترین و با استعدادترین دانشجویان سراغ دانشگاه فرهنگیان و کماهی که در همین چند سال گذشته چون رشته های دیگری که در گذشته خیلی پرطمراق بود و بازار کار خوبی داشته طبیعتا یک جوان خیلی علاقه دارد همان اول براش جاذبه دارد که استخدام شود و می خواهد تکلیفش روشن شود و نگرانی آینده نداشته باشد
این موجب شده که خیلی نخبگان دانشجویان و جوانان با استعداد ما سراغ این دانشگاه بیایند و اتفاقی که در دراز مدت می تواند بیفتد این است که معلمان آینده ما یک معلمان ضریب هوشی و علمی فوق العاده باشن و بعد برای نسل آینده که تربیت می شوند خیلی تاثیرگذار است
آموزش و پرورش را دست کم نگیریم سنگاپور در یک برهه ای هر چه سرمایه داشت کارخانه نزد در آموزش و پرورش هزینه کرد و بعد الان دارد رشد اقتصادیش و این ها نیرویی که تحویل داده ثمرش رو می بره این یک نگاه دیگری است هر کدام مزایا و معایبی ممکن است داشته باشند من نمی خوام نفی کنم به نظرم بحث سیاسی نیست بحث کاملا کارشناسی است.

هر کدام از این دو دیدگاه را قبول کنیم بالاخره تکلیف کسانی که به آنها وعده داده شده که استخدام شوند باید روشن شود یک سال تحصیلی گذشته و هنوز هیچ اتفاقی برای این دانشجویان نیفتاده؟
دقیقا همون جور است آن چه که برای آینده برنامه ریزی داریم نباید گریبانگیر گذشتگان شود این جوانی که برنامه ریزی کرده که عمدتا نخبگانی هستند که آمدند و براساس یک چارچوبی که نظام طراحی کرده و اعتماد کردند حتما باید نظام به اعتمادشان پاسخ بده و برای نظام سیستم وزارت علوم یک تعداد بورسیه می شوند و اعتماد می کنند و همه کارهایشان انجام می شه ولی یک مرتبه دولت عوض می شود
اعتماد مردم بزرگترین سرمایه ملی است
سلب اعتماد مردم ضرر است یک سرمایه بسیار بزرگ در این بین هست به نام اعتماد مردم به نظام این را داریم آسیب می زنیم این خطرناک است.
مشکل در استخدام هادر اواخر دولت قبل بود یک تعدادی استخدام شدند. دولت که عوض شد همه استخدام ها لغو کرد و حتی یکی از فعالان سیاسی گفت با قراردادهای دوره هویدا این جوری برخورد نشد که یک دفعه همه قول و قرارها را لغو کنند!

یکی از مشکلاتی که در آینده به بحران تبدیل خواهد شد تغییرات گسترده در جذب دانشجوی دکتراست که از امسال استارتش زده شده قطعا به بحران تبدیل می شود چون دانشگاه دانشجوی خودش را جذب می کند. مجلس در این خصوص قرار نیست اقدامی انجام دهد ؟
نگرانی زیادی دانشجویان دارند و کسانی که علاقه به ادامه تحصیل در مقطع دکتری دارند همین نگرانی را دارند که معمولا اعمال سلیقه می شود البته قسمت زیادی از اساتید دانشگاه فرهیخته اند و مبرا هستند حتی اگر ۵ درصد ۱۰ درصد باشد جالب نیست ایجاد نگرانی و ایجاد تشویش فکری می کند
کمیسیون با روش جدید جذب دانشجوی دکترا موافق نیست
ما نباید استرس را به جامعه تزریق کنیم هر چه می توانیم باید آرامش را ایجاد کنیم و اعتماد را طبیعتا کمیسیون هم با این روش جدیدی که برای پذیرش دوره دکترای هست موافق نبوده و جلسات مکرری هم گذاشته و البته از جهت قانونی خود وزارت علوم و سازمان سنجش دستش باز است که این کار را بکند
این کار مشکل قانونی نداره ولی اگر مجلس نقد و انتقادش را کرده ولی اگر بخواد قانون بگذارد مجلس می تواند در این مورد وارد شود و قانون بگذارد و منتها صلاح نیست در این بحث های جدی که حتی شیوه آزمون هست ما یک مصوبه مجلس داشته باشیم و اینقدر ریز ورود پیدا کنیم و دست دولت را ببندیم

در این قضیه نظرات کمیسیون اعمال شده؟
تا الان اعمال نشده است.

نوشتهٔ پیشین
۹ رشته کارشناسی ارشد در دانشگاه فرهنگیان لرستان راه اندازی می‌شود
نوشتهٔ بعدی
زمان اعلام نتایج مقاطع دانشگاه آزاد

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp
error: Content is protected !!